Bărbatul din județul Gorj care a murit după vaccinare a primit ser din lotul retras

Publicat: 12 mart. 2021, 15:00, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bărbatul din județul Gorj care a murit după vaccinare a primit ser din lotul retras

Bărbatul de 47 de ani din județul Gorj, care a murit pe 1 martie la două zile după ce a fost vaccinat, a primit ser din lotul ABV2856 AstraZeneca.

Potrivit Directorului Direcției de Sănătate Publică (DSP) Gorj, Narcis Stoian, se confirmă faptul că bărbatul vaccinat care a murit în 1 martie a primit ser din lotul retras, respectiv ABV2856.

Da, este adevărat. S-a făcut la momentul respectiv, dar atunci nu aveam idee că acest lot se va retrage sau că ar avea probleme”, a spus Stoian, potrivit Mediafax.

Directorul DSP Gorj a adăugat faptul că în urma efectuării necropsiei nu s-a făcut legătura între deces și vaccin. În afară de acest caz nu au fost raportate în județ alte reacții adverse la acest ser.

Italia a oprit, joi, administrarea dozelor dintr-un lot de vaccinuri anti-COVID-19 produse de AstraZeneca, în urma temerilor privind posibile formări de cheaguri de sânge. Trei militari din Sicilia și doi profesori din Napoli care au fost vaccinaţi recent cu acest ser au murit.

Agenţia italiană pentru medicamente (AIFA) a declarat că oprirea vaccinării cu seruri din acel lot este o măsură de precauţie şi că nu a fost stabilită vreo legătură între vaccin şi eventualele ”efecte adverse serioase”.

Județul Gorj a primit 1.500 de doze din acest lot de la AstraZeneca, din care s-au folosit 1.083 de doze. Restul dozelor au fost puse sub carantină, conform instrucțiunilor.

Citește și: