Barna Tanczos l-a recompensat pe fostul sforar șef al „Apelor Române”, Relu Adam, cu o sinecură de top la… „Apele Române”

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, a luat instituția pe persoană fizică și l-a recompensat pe unul dintre artizanii angajărilor ilegale de la Administrația Națională ”Apele Române” (ANAR) cu un post de conducere la una dintre cele mai mari administrații bazinale de apă ale României.

Sforarul șef al ”Apelor Române” s-a întors acasă… mare boss

Barna Tanczos l-a impus recent ca director la Administrația Bazinală de Apă (ABA) Siret pe sforarul șef de la ANAR, fost director de resurse umane, Relu Adam, cel care a parafat și pus pe tapet toate angajările ilegale de la „Apele Române”.

Înainte de a ajunge la ABA Siret, Relu Adam a fost teleportat de ministrul Barna Tanczos începând cu data de 5 iulie 2021 ca director la S.C. Exploatare Sistem Zonal (ESZ) SA Prahova, entitate aflată sub tutela ANAR, și totodată principalul producător de apă potabilă pentru 84% din populația județului Prahova și de apă de uz industrial pentru nouă societăți comerciale.

Practic, Relu Adam s-a întors acasă pentru că ABA Siret are sediul la Bacău, el fiind de loc din zona Bacău, și, astfel, scandalul angajărilor ilegale de la ANAR a fost îngropat de ministrul Barna Tanczos. Surprinzător, acum, după ce a fost numit vătaf la ABA Siret, Relu Adam figurează în continuare și director la ESZ Prahova. Asta da recompensă!

Remunerație de nabab la ESZ Prahova

În 2020, în conturile directorului de resurse umane Relu Adam au intrat lunar mai mulți bani decât a beneficiat directorul general Ervin Molnar și fostul ministru Costel Alexe. Astfel, Ervin Molnar a fost remunerat lunar ca director general al ANAR cu 17.500 de lei, iar Costel Alexe ca ministru al Mediului cu doar 12.065 de lei, în timp ce Relu Adam a încasat 22.122 de lei, adică aproape cât cei doi șefi ai săi. 

Dar, de când a ajuns director la ESZ Prahova, Relu Adam încasează lunar mai mult decât la ANAR. Din declarația de avere aferentă anului fiscal 2021, reiese că acesta din 5 iulie 2021 până la finele anului trecut a beneficiat ca director al ESZ Prahova de suma de 162.276 de lei, ceea ce înseamnă 27.046 de lei, adică 5.500 de euro. 

Asta înseamnă cu vreo 1.000 de euro mai mult decât la ANAR. În plus, anul trecut a mai primit și un ”salariu în afară funcției” de la ANAR de 20.775 de lei, adică încă vreo 4.200 de euro.

Relu Adam s-a școlit pe banii Apelor Române

Interesant este faptul că în perioada cât a fost director de resurse umane la ANAR, adică din 2012 până în 2020, Relu Adam, nu prea a avut timp să lucreze pentru Apele Române, fiind preocupat de diverse cursuri, facultăți și mastere. În aceea perioadă, el și-a bifat în CV, nici mai mult, nici mai puțin, de 35 de diverse studii, printre care și un curs de trei luni și jumătate de formare profesională ”Management Strategic al Afacerilor Interne” la Academia de Poliție Alexandru Ioan Cuza din București. 

Asta a însemnat că anual a făcut, în medie, cam cinci cursuri. Oare, cum poate justifica Relu Adam salariul de nabab luat la ANAR pentru că, atât teoretic cât și practic, nu a avut timpul necesar și pentru studii și pentru programul de lucru de minim 8 ore de la Apele Române.

1 COMENTARIU

  1. Cum este să începi de la un biet angajat la spații verzi, primaria Moinești pri anii ’90, apoi te dai bine cu fostul primar( Ailincai V. -să-i fie țărână ușoară- despre morți…-) cu șefii vremelnici ai PSD Bacau și uite-așa ca broscuța- a ajuns pe scara socială a parveniților ‘telectuali.
    Și chiar așa dom’le, te miri câte diplome adunate în 8 ore de muncă atâția ani! O fi făcut saltul în 5D cu 10 ani în urma!?🤯
    De aia merg treburile așa cum merg. Tare bun și înțelegător mai este statul ăsta pentru hahalere!

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...