Barna Tanczos și sforarul pensionar SPP Corvin Nedelcu-”Slinosu” oferă o Dulceață… amară hotelierilor de pe Litoral

Scandalul închirierii cu dedicație a peste 200 kmp de plajă de către ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, a luat o întorsătură spectaculoasă ca urmare a unor noi aranjamente ”țesute” de cei doi vătafi ai acestui minister.

Licitația pentru închirierea plajelor întârziată de interesele pensionarului SPP Corvin Nedelcu

Guvernul României, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a pregătit un proiect de ordonanță de urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele estivale 2023-2024. Este vorba de o suprafață de 2.155.365 mp, adică vreo 215 hectare de plajă nou înființată cu fonduri europene.

Numai că acest proiect inițiat de către Ministerul Mediului, mai exact de tandemul Barna Tanczos-Corvin Nedelcu- ”Slinosu” are o mulțime de ”capcane” incredibile care ar trebui să dea de gândit celor de la DNA, iar PUTEREA a semnalat recent aceste aspecte (Ministeru Mediului – episodul: jefuirea plajelor și a litoralului românesc).

Povestea acestor probleme cu plajele nou înființate cu fonduri europene a început în 2021, când Guvernul a emis o ordonanță de urgență privind reglementarea închirierii plajelor nou înființate pentru sezonul estival din 2021 și 2022, urmând ca după închiderea sezonului estival de anul trecut să se emită o nouă ordonanță de urgență pentru închirierea acestor suprafețe de plajă pentru sezonul estival 2023-2024. 

Dar, locotenentului lui Barna Tanczos, controversatul secretar general al acestui minister, masonul pensionar SPP Corvin Nedelcu ”Slinosu” a întârziat cu bună știință emiterea ordonanței de urgență pentru ca să expire contractele de închiriere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici. 

Astfel, tandemul Barna Tanczos- Corvin Nedelcu a creat posibilitatea ca toate cele 215 ha de plajă nou înființate să fie scoase la închiriere, înclusiv acele plaje care au fost închiriate anul trecut, dând liber la aranjamente pentru clienții lor politici.

Afacerea plajelor a trecut sub controlul finului Dulceață

Deranjat de dezvăluirile făcute de PUTEREA, ministrul Barna Tanczos a decis ca de problema închirierii plajelor de pe Litoral, inclusiv de organizarea licitațiilor, să se ocupe direct Corvin Nedelcu ”Slinosu” împreună cu secretarul general adjunct al MMAP, controversatul Teodor Dulceață, nimeni altul decât finul Noricăi Nicolai.

Practic, Corvin Nedelcu s-a înțeles cu Barna Tanczos ca toată afacerea plajelor să fie dirijată de Teodor Dulceață. Asta înseamnă că tandemul Barna Tanczos-Corvin Nedelcu a oferit agenților economici de pe Litoral o Dulceață …amară!

Cui îi este frică de dezbatere publică?

Dar, alertă! Proiectul de ordonanță de urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele estivale 2023-2024 a fost pus pe site-ul MMAP în procedură de transparență pentru 10 zile așa cum prevede legea. Numai că, deocamdată MMAP nu a stabilit o dată pentru dezbatere publică, deși Federația Patronatelor din Turismul Românesc a solicitat o asemenea dezbatere conform legislației în vigoare.

Practic, tripleta Barna Tanczos-Corvin Nedelcu-Teodor Dulceață amână dezbaterea publică fără vreun motiv legal, deși urgența a fost motivată în nota de fundamentare a proiectului de ordonanță. Potrivit informațiilor noastre, celor trei vătafi din fruntea Ministerului Mediului le este frică că la dezbaterea publică vor veni foarte mulți agenți economici cu greutate de pe Litoral care vor strica aranjamentele acestora. În același timp, agenții economicii de pe Litoral pregătesc o acțiune surpriză privind licitarea plajelor chiar liderilor celor trei partide aflate la guvernare, despre care PUTEREA va relata în curând.   

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...