Ministerul Mediului – episodul jefuirea plajelor și a litoralului românesc EXCLUSIV

Ministrul UDMR al Mediului, Apelor și Pădurilor, Barna Tanczos, și sforarul șef din acest minister, adică secretarul general Corvin Nedelcu-”Slinosu”, au „țesut” o ordonanță de urgență pentru închirierea cu dedicație a peste 200 kmp de plajă de pe litoralul românesc.

Metoda Barna Tanczos: Una spune la Constanța, altceva face la București

Guvernul României, la propunerea Ministerului Mediului, Apelor și Pădurilor, a pregătit un proiect de ordonanță de urgență privind procedura de închiriere a suprafețelor de plajă turistică pentru sezoanele estivale 2023-2024 (vezi documentul în facsimil).

Este vorba de o suprafață de 2.155.365 mp, adică vreo 215 hectare de plajă nou înființată cu fonduri europene. La prima vedere, proiectul de ordonanță pare în regulă, dar numai că, în realitate, are câteva ”capcane” incredibile care ar trebui să dea de gândit celor de la DNA. În 2021, Guvernul a emis o ordonanță de urgență privind reglementarea închirierii plajelor nou înființate pentru sezonul estival din 2021 și 2022, urmând ca după închiderea sezonului estival de anul trecut să se emită o nouă ordonanță de urgență pentru închirierea acestor suprafețe de plajă pentru sezonul estival 2023-2024.

În acest sens, pe 18 octombrie 2022, la Constanța, ministrul Tánczos Barna, a precizat că în sezonul turistic 2023 se va recurge la soluții de compromis pentru exploatarea noilor plaje deoarece procedurile administrative de înregistrare a lor în patrimoniul statului român nu vor fi finalizate și nu vor exista nici reglementări urbanistice care să permită închirierea lor conform legii. 

„Vom crea porțiuni uriașe de plajă care trebuie să treacă prin diferite etape până și fie exploatate turistic. Vom apela și anul viitor la soluții tranzitorii, până la intabularea lor și reglementarea statutului juridic”, spune ministrul Barna. Totodată, acesta a anunțat atunci că pentru sezonul estival 2023, Guvernul României va emite, la fel ca și în 2022, o Ordonanță de Urgență privind unele măsuri de eficientizare a activității turistice.

Trebuie precizat că printr-o derogare de la Codul Administrativ, suprafețele de plajă nou create pot fi atribuite direct operatorilor economici care au deja încheiate contracte de închiriere a plajelor aflate în vecinătatea vestică a acestor suprafețe. Numai că una a declarat Barna Tanczos în octombrie 2022 la Constanța și cu totul altceva s-a întâmplat la București cu închirierea plajele nou înființate.

De ce? Din cauza locotenentului lui Barna Tanczos, controversatul secretar general al acestui minister, masonul pensionar SPP Corvin Nedelcu ”Slinosu”.

Întârziere controlată de interesele clienților politici garantați de tandemul Barna Tanczos-Corvin Nedelcu

Când a văzut că poate dirijia și controla modul de închierea plajelor nou înființate, Corvin Nedelcu a regizat un aranjament cu iz penal cu acordul ministrul Barna Tanczos. A întârziat cu bună știință emiterea ordonanței de urgență pentru ca să expire contractele de închiere a plajelor încheiate anul trecut de către operatorii economici.  

Astfel, tandemul Barna Tanczos- Corvin Nedelcu a creat posibilitatea ca toate cele 215 ha de plajă nou înființate să fie scoase la închiriere, înclusiv acele plaje care au fost închiriate anul trecut. Practic, prin această întârziere controlată cei doi au urmărit ca plajele să fie date spre închiriere și clienților politici care n-au nicio legătură cu turismul de pe Litoral.

Astfel, s-a creat posibilitatea ca orice firmă poate să liciteze pentru închirierea plajelor și după aceea să subînchirieze la altă firmă. Prin această manevră, hotelierii care au avut plaje închiriate și care au încheiat deja contracte pentru sezonul estival 2023 vor fi puși în situația să bage mâna în buzunarul turistului pentru că au vândut pachetele turistice cu oferirea de șezloguri gratuite.

Ori, acum, prin ordonanța propusă de Barna Tanczos și Corvin Nedelcu operatorii economici nu mai au nicio garanție că vor putea închiria plaje în condițiile din sezonul estival 2022.

Ministrul Turismului, Daniel Cadariu, scos din jocul plajelor de Barna Tanczos

Mai mult, ca să fie sigur că licitațiile vor fi controlate de interesele lui Corvin Nedelcu, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului condus de liberalul Daniel Cadariu nu a fost consulat de Ministerul Mediului la realizarea caietului de sarcini. Practic, Ministerul Antreprenoriatului și Turismului care controlează și clasifică plajele a fost scos din joc de către tandemul Barna Tanczos și Corvin Nedelcu.

Licitații de plaje controlate la București de interesele lui Corvin Nedelcu ”Slinosu”

Dar ca să fie sigur că licitațiile vor decurge după cum vrea Corvin Nedelcu s-a recurs la un alt aranjament incredibil. Sub pretexul că s-a întârziat organizarea licitației și că, vezi Doamne, Administrația Națională Apele Române, dar mai ales Admnistrația Bazinală de Apă Dobrogea-Litoral, nu au capacitatea și timpul fizic de organizare a licitație, s-a decis ca licitațiile de închiriere a plajelor să fie organizate la București de către Ministerul Mediului, Apelor și Pădurilor.

Șmecherie de șmecherie controlată de interesele și aranjamentele lui Corvin Nedelcu care nu întâmplător a făcut către sfârșitul anului trecut mai multe vizite pe Litoral.

Corvin Nedelcu de la SPP la ”abonamentul” la sinecuri pe mulți, mulți bani publici

Despre Corvin Nedelcu se știe că este un fost ofițer de armată, trecut la SPP, unde s-a remarcat – cum spuneam – ca fiind aghiotantul lui Teodor Stolojan, pe vremea când acesta era premier. De fapt, la acea vreme, lui Stolojan îi plăcea să hoinărească prin munți, și nimeni din cei care-i asigurau paza nu prea voia să-l însoțească. 

Dar, într-un final, a fost ales să meargă Corvin Nedelcu, pe care cei din SPP îl botezaseră „Slinosu’”. Ascensiunea acestuia se datorează recomandărilor de partid, adică de PNL, fost PDL, și susținerea pe linie masonică, fiind cunoscut faptul că pe vremea când era secretar general al Autorității Naționale pentru Sport și Tineret, era venerabil în Loja „Izvorul Înțelepciunii”. 

După „lăsarea la vatră” din SPP, Nedelcu a devenit consilier juridic la Upetrom „1 Mai” Ploiești, societatea privatizată ulterior în favoarea unei firme a omului de afaceri Gabriel Comănescu, Aquafor Internațional. De altfel, Nedelcu a fost angajatul firmelor Upetrom și Aquafor Internațional până în 2008.

Trebuie subliniat că Nedelcu se laudă cu faptul că, în 2007, a fost cavalerul de onoare la cununia lui Vlad Stolojan, fiul fostului premier. Ulterior, ajungând la Ministerul Educației printr-o ordonanță de urgență promovată, în 2010, o firmă controlată de el a intrat în posesia hotelului și restaurantului de la complexul Olimpia, din Capitală.

Practic, prin acea ordonanță, promovată chiar de el, Nedelcu a dat dat un tun financiar de mari proporții la Complexul Sportiv Olimpia din Capitală. Numele său a fost intens mediatizat în scandalul terenurilor de la Baza sportivă Olimpia din Capitală, pe vremea guvernării Boc, adică prin anii 2009-2010, când ministru al Educație era Daniel Funeriu.O perioadă s-a aciuat pe lângă fostul șef al SIE, Mihai Răzvan Ungureanu ocupându-se de „logistica mișcării politice” a acestuia.

După aceea, ”Slinosu” a fost propulsat din zona serviciilor în zona asigurărilor financiare, ocupând posturi importante în ASF, în același timp având acțiuni în mai multe firme private. 

Tot Corvin Nedelcu este prins într-un scandal uriaș cu firme de la Cluj, din zona de influență a lui Emil Boc, scandal în care a intervenit direct OLAF-ul că era vorba de bani europeni. Dar cu toate aceste ”performanțe” cu iz penal este acum membru în ”organele de admnistrare” la nici mai mult, nici mai puțin de cinci sinecuri de stat (Sforarul mason Corvin Nedelcu, protejatul de serviciu al ANI, SPP și UDMR din Ministerul Mediului).

4 COMENTARII

  1. Slinosu’ si maghiaru’ au venit cu plajele Romaniei, de la ma-sa si de la tac-so ?
    Le inchiriaza banditii astia doi, sa nu putem nici macar sa pasim, pe plajele romanesti ?
    DNA, PROCURATURA trebuie sa impiedice, urgent, escrocheria slinosului/ungurului !

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...