Băsescu, despre Schengen, în 2015: Sunt țări mai corupte decât România (VIDEO)

Traian Băsescu, fostul președinte al României, arăta cu degetul către liderii Schengen, încă din 2015, atunci când îi numea ipocriți și corupți.

 „Astăzi vedem că toți demagogii spațiului Schengen și ai curățeniei și forței statelor din spațiul Schengen constantă că instituția s-a prăbușit pur și simplu. De ce? Și din cauza corupției din spațiul Schengen. (…) Cei care se uitau de sus la România, că ei sunt în Schengen. Uitați-vă că nu sunt în stare să-și protejeze frontierele, nu de anul acesta și nu de luna trecută, de vreo 3 ani. În schimb n-au încetat o clipă să dea lecții României. (…) Sunt țări mai corupte decât România în interiorul UE. Vă rog să-mi spuneți în câte țări ați auzit de fraudarea banilor europeni? Vă dau scris că se fraudează mai rău ca în România”, a declarat fostul președinte Traian Băsescu, în 2015.

Băsescu vorbea încă de pe atunci de problemele migranților și ale Ucrainei.

“România să-și pregătească poziții pentru procesele de transformare care în mod cert vor urma: criza zonei Euro și criza migranților. Nu aș vrea să anticipez și o criză de securitate, care deja există, ca urmare a situației din Ucraina, Transnistria și Siria. Noi, ca partid trebuie să creem, să generăm și o dezbatere, dar și un punct de vedere legat de Europa. (…) Avem nevoie de mai multă Europă, dar spui România și Bulgaria, nu în Schengen”, declara Traian Băsescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...