Bătaie în stradă la Giurgiu. Trei adolescente s-au bătut pentru un băiat

Publicat: 14 dec. 2021, 20:10, de Corina Matei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bătaie în stradă la Giurgiu. Trei adolescente s-au bătut pentru un băiat

Luni, 13 decembrie, trei adolescente – toate, eleve de liceu – s-au bătut în stradă, în fața unității de învățământ la care învață. Jandarmii au aplicat amenzi, iar Inspectoratul Școlar anunță că va lua măsuri.

Incidentul s-a petrecut în fața liceului ”Nicolae Cartojan”, iar motivul scandalului ar fi, se pare, un băiat.

Una din fete a fost lovită cu pumnii și picioarele de colegele de liceu, adolescentele fiind eleve în clasele a IX-a și a X-a.

Reprezentanții Inspectoratului Școlar Giurgiu spun că evenimentul s-a petrecut în afara spațiului unității de învățământ, în timpul pauzei. La solicitarea școlii, un echipaj de jandarmi s-a prezentat la locul incidentului pentru a aplica sancțiunile ce se impun într-o astfel de situație.

Conform prevederilor din Statutul elevilor, ”pentru faptele petrecute în afara perimetrului unității de învățământ sau în afara activităților extrașcolare organizate de unitatea de învățământ, elevii răspund conform legislației în vigoare”.

Conducerea liceului a convocat marți părinții elevor agresoare și va lua măsuri în conformitate cu prevederile Regulamentului școlar. La această întâlnire vor participa și reprezentanți ai Poliției – mai anunță ISJ Giurgiu.

La rândul lor, jandarmii precizează că, în urma intervenției echipajului chemat la fața locului, cele trei fete au fost sancționate contravențional astfel: una dintre fete, cu 200 lei, iar celelalte două cu câte 100 de lei fiecare, la legea 61/1991. pct. 24 pentru participarea și provocarea la scandal.