Bebeluș abandonat într-o scurgere din Mumbai, salvat cu ajutorul unor pisici

Un bebelul abandonat într-o scurgere din orașul indian Mumbai a fost salvat de polițiști, informează BBC. Autoritățile încearcă acum să afle cum a ajuns copilul în scurgere.

Doctorii de la spitalul Rajawadi au declarat pentru BBC că fetița „este bine” și monitorizată.

Poliția a anunțat că localnicii au descoperit bebelușul după ce au observat mai multe pisici care s-au adunat într-un loc pe marginea drumului și au devenit zgomotoase.

India are una dintre cele mai mari discrepanțe între bebelușii băieți și fete. Deși majoritatea fetușilor nedoriți sunt avortați în clinicile ilegale, nu sunt neobișnuite nici cazurile de fete născute și abandonate sau ucise.

În cazul fetiței de cinci zile, ea a fost salvată duminică de un echipaj de polițiști condus de o femeie. Când au sosit la fața locului, au găsit bebelușul în interiorul unei scurgeri. Copilul, îmbrăcat cu haine subțiri și așezat în apă, era agitat și țipa. Polițiștii au scos-o din scurgere și au dus-o la spital.

Când am ridicat-o, era rece, iar mâinile i se albăstriseră”, a spus agentul Sheetal Sonawane pentru publicația Times of India.

Fostul premier Manmohan Singh a descris situația ca fiind „o rușine națională” și a cerut „o cruciadă” pentru salvarea fetelor nou născute. Când a preluat puterea, în 2014, actualul premier, Narendra Modi le-a cerut indienilor să nu-și mai ucidă fetele.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...