Bebeluș cu nasul lui Pinocchio, o malformație foarte rară

Un bebeluș a venit pe lume cu un nas asemănător celui al lui Pinocchio. Este vorba despre o malformație foarte rară, despre care scrie Sante magazine.

Amy Poole a descoperit anomalia bebelușului său în timpul unei ecografii în a 20-a săptămână de sarcină. Medicii i-au spus că pruncul suferea de encefalocel.

Ce este encfalocelul?

Este o malformație extrem de rară: un caz la 10.000 de nașteri. Encefalocelul se caracterizează printr-o malformație congenitală rară a creierului, cu localizare la nivelul tubului neural. În cadrul encefalocelului apare deplasarea unui segment al creierului şi al membranelor care îl acoperă, prin intermediul unei deschizături persistente la nivelul craniului. Acest lucru poate apărea în contextul unei închideri incomplete a tubului neural în perioada sarcinii.

Mama bebelușului a prezentat în Daily Mail povestea fiului său, Ollie. La naștere, el avea o umflătură de dimensiunea unei uriașe mingi de golf. Am știut din prima clipă că îl voi iubi indiferent cum ar arăta, spune mama lui Ollie.

Dar această malformați nu era lipsită de consecințe asupra copilului. El resimțea o greutate la respirațe și medicii i-au explicat mamei că, în cazul unei lovituri la nas, Olli riscă o infecție gravă, chiar o meningită. Așa că se impunea intervenția chirurgicală. Aceasta a durat mai multe ore și a lăsat o mare cicatrice la nivelul craniului. Intervenția chirurgicală a constat în replasarea encefalului în craniu și reconstituirea orificiului nazal al pruncului.

Ollie a avut șanse, deoarece, exceptând această malformație, el este bine. Or, 50% dintre sugarii care vin pe lume cu encefalocel prezintă malformații congenitale asociate. Cel mai frecvent este prezentă o hidrocefalie.

Din păcate, cei din preajma pruncului fac glume pe seama copilului. Este motivul pentru care mama acestuia a decis, publicând fotografii cu pruncul pe rețelele sociale, să ofere informații, astfel încât să scadă numărul copiilor care sunt subiectul unor glume nemiloase.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Aeroportul Otopeni – Haos, bătaie de joc, indiferență și multă așteptare

Încă o „performanță” marca Mîndrescu: de mai bine de o jumătate de an, plecarea, dar mai ales sosirea, pe Aeroportul Internațional Henri Coandă, fost...