Belarus intră în război. Pe unde au pătruns în Ucraina

Trupe militare din Belarus au intrat marți, în jurul prânzului, în regiunea Cernihiv, pe teritoriul ucrainean, anunță canalul oficial al Parlamentului ucrainean. Informația a fost confirmată de către Vitali Kirilov, speaker al departamentului regional al forțelor de apărare “Sever”.

“Belarus a intrat în război. Trusele ruse au intrat în regiunea Cernihiv”, se arată într-un comunicat.

Asta deși în urmă cu câteva ore președintele Belarusului, Lukașenko, un aliat apropiat al lui Vladimir Putin, a declarat că țara lui nu are de gând să se alăture operațiunii militare a Rusiei în Ucraina.

Locuitorii din satele Slabin, Pakul și satul Mikhailo-Kotsyubinsky au raportat mișcarea echipamentului militar în jurul orei 11:30, când a trecut o coloană belarusă de 33 de unități, potrivit Mediafax.

  1. Dacă Rusia preia Ucraina, nu ar mai moșteni încă patru vecini NATO?
    Nu NATO este problema. Problema, pentru dictatorul Putin, este că Ucraina este o țară slavă cu cea mai mare parte a aspectului și sentimentului Rusiei… pentru ca Ucraina să fie o democrație de succes.
    Ce părere aveți despre afirmația unui fost comandant al Estoniei „Dacă Ucraina reușește să-i rețină pe ruși timp de 10 zile, atunci rușii vor trebui să intre în negocieri?”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...