Belgia: 150.000 de doze de vaccin Moderna aruncate la coș în ultima lună

150.000 de doze de vaccin Moderna au fost aruncate la pubelă în Walonia, în cursul lunii ianuarie, anunță RTL și ”7sur”.

Responsabilii au spus că au decongelat mai mutle doze, supraestimând numărul cetățenilor care urmau să primează doza a treia.

Numeroși valoni infectați cu Omicron sau în carantină nu au mai onorat programarea la vaccinare sau au considerat că a treia doză nu mai este necesară, a explicat Sabine Stordeur, responsabil cu vaccinarea.

Moderna este un vaccin mai puțin popular, comparativ cu Pfizer, adaugă Sabine Stordeur. Și deci valonii când aud că vor primi doza de rapel cu vaccinul Moderna fac cale întoarsă de la centrele de vaccinare.

Din păcate, aceste doze nu putut alimenta rețeaua Covax care furnizează vaccinuri țărilor defavorizate. Dar aceasta nu s-a putut face întrucît dozele erau deja decongelate.

Un alt mecanism permite redirijarea vaccinurilor care nu au fost utilizate, dar din nou aceasta nu s-a putut face, deoarece dozele erau decongelate. Este esențial ca dozele să ajungă congelate pentru a oferi țărilor destinate timp pentru a lansa și organiza campania de vaccinare. Aproximativ 800.000 de doze au putut fi trimise în alte țări prin acest mecanism, a precizat Sabine Stordeur.  

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...