Berarii ruși cer ajutorul ministerului Agriculturii: Cât hamei mai au producătorii

Rusia riscă să rămână fără bere. Producătorii europeni au anunțat că se retrag de pe piața rusă, iar 98% din hameiul folosit de producătorii interni provine din import. Producătorii de bere din Rusia cer acum ajutorul Ministerului Agriculturii.

Producătorii de bere din Rusia mai au hamei pentru câteva luni, dar se tem că vor avea probleme serioase pe timpul verii dacă aprovizionarea va fi întreruptă. 98% din hameiul folosit anual la producerea berii provine din import, din țări precum Germania, Cehia și Statele Unite care au aprobat deja sancțiuni pentru Rusia.

Uniunea Berarilor din Rusia a cerut Ministerului Agriculturii să găsească modalități de a înlocui hameiul din import, scrie agenția Reuters care citează cotidianul rusesc Kommersant.

La ce se așteaptă berarii ruși

Producătorii cer guvernului să sprijine înființarea de culturi locale, proces care va dura însă câțiva ani. În acest sens, ar avea nevoie de subvenții de peste 500 de milioane de ruble, adică peste 6 milioane de dolari.

Berarii ruși se așteaptă la o cerere mai mare în perioada următoare, în condițiile în care rivalii europeni Carlsberg și Heineken au anunțat că intenționează să părăsească piața din Rusia.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

Scrisoarea amantei lui Ludovic Orban. Iubita lui Orban dă detalii șocante...

Ludovic Orban a avut o amantă mult mai tânără decât el, pe vremea când era premier. Tânăra, Cristina Todoran, supărată, probabil, de faptul că...