Biblioteca Vaticanului, digitalizată, este DISPOBNIBILĂ

75.000 de codici, 85.000 de incunabule și mai bine de un milion de cărți au fost digitalizate. Și sunt disponibile online pe site-ul Bibliotecii Apostolice a Vaticanului.

Biblioteca de la Vatican este unică în lume prin prisma varietăţii geografice şi a vechimii documentelor sale. În urma proiectului de digitalizare început acum mai bine de un deceniu, cercetătorii nu mai sunt nevoiţi să se deplaseze până la Vatican. Aceasta deoarece au la dispoziţie în format digital o bază de date amplă, Care cuprinde codici, incunabule, cărți şi materiale de arhivă, inventare, materiale grafice, monede etc., potrivit basilica.ro. Biblioteca Apostolică a Vaticanului a fost fondată de Papa Nicholas V (1447-1455) în secolul XV.

Procesul de digitalizare este coordonat de NTT Data

Faimoasa bibliotecă a fost mutată în Capela Sixtină de Papa Sixtus V Peretti (1585-1590). Localizarea actuală a fost stabilită de Papa Leo XIII Pecci (1878 – 1903).

Procesul de digitalizare este coordonat de NTT Data, un furnizor de servicii tehnologice. Recunoscut în întreaga lume pentru profesionalismul în domeniul IT şi al structurilor de comunicaţii. Societatea de informatică japoneză contribuie la proiect din anul 2014, oferind un software Amlad. O tehnologie care permite gestionarea unei cantități uriașe de date și facilitează consultarea documentelor.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Corupție și afaceri de tip cartel la ANSVSA. Păle ar fi...

Ies la iveală cazuri grave de corupție din rândurile doctorilor veterinari. Dănuț Păle, Subsecretarul de Stat din ANSVSA, ar fi cerut scoaterea de pe...

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...