Biden anunță reguli mai stricte de călătorie din cauza răspândirii variantei Omicron

Cazurile de infectare cu Omicron continuă să se înmulțească în întreaga lume. În Statele Unite, noua variantă a fost deja confirmată în cinci state americane. Astfel, președintele Joe Biden a anunțat noi restricții care îi vizează pe toți călătorii străini care intră pe teritoriul american.

În California, Colorado şi Minnesota este vorba despre pacienţi care au fost vaccinați cu schemă completă şi care au dezvoltat simptome uşoare, în timp ce cazul din Hawaii este al unei persoane nevaccinate, care prezintă simptome moderate.

Guvernatoarea statului New York, Kathy Hochul, a anunţat joi, într-o conferinţă de presă, că în acest stat au fost confirmate cinci cazuri, unul dintre ele la o femeie de 67 de ani care prezintă simptome uşoare, precum dureri de cap şi tuse. Femeia a revenit recent din Africa de Sud şi, după un prim test negativ pe 25 noiembrie, a fost testată pozitiv marţi, iar rezultatul a fost trimis spre analiză suplimentară într-un laborator. Pacienta avea „un oarecare istoric de vaccinare”, dar nu se știe deocamdată dacă a primit una sau două doze.

La rândul lor, autorităţile sanitare din Colorado au anunţat joi că varianta Omicron a fost depistată la o femeie care revenise recent dintr-o călătorie în sudul Africii.

California raportase miercuri primul caz de infectare cu noua variantă a coronavirusului, la o persoană complet vaccinată care călătorise în Africa de Sud. Comitatul Los Angeles a confirmat joi al doilea caz din California de infectare cu Omicron.

Noi restricții anunțate de Biden

În acest context, pentru combatarea răspândirii variantei Omicron, preşedintele Joe Biden a anunţat joi noi cerinţe de testare pentru călătorii străini şi a promis că în săptămânile următoare americanii vor avea acces rapid şi gratuit la testarea la domiciliu, potrivit BBC.

Astfel, toți călătorii străini vor trebui, începând de săptămâna viitoare, să prezinte un test negativ COVID-19 efectuat cu cel mult 24 de ore înainte de îmbarcare. Totodată, aceștia trebuie obligatoriu să fie vaccinați împotriva coronavirusului.

Marea miză rămâne însă continuarea vaccinării. Mai puţin de 60% dintre americanii de toate vârstele sunt vaccinaţi complet, iar Casa Albă trebuie să-i convingă pe cei care nu au făcut-o încă, dar şi pe cei care ar trebui să primească doza booster, şi să-i încurajeze pe părinţi să-şi vaccineze copiii începând de la vârsta de 5 ani.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...
Austria este una dintre țările care se opune ca România să adere la spațiul Schngen SURSA FOTO: https://www.schengenvisainfo.com/

Ce a cerut Austria ca România să intre în Spațiul Schengen

Refuzul categoric al Austriei de a intra România în Spațiul Schengen ascunde o mulțime de interese economice și financiare uriașe. Potrivit informațiilor noastre provenite din...