Bilanț Indagra: 10.000 de vizitatori și 130 de firme. De peste șase ori mai puțin față de 2019

Desfășurat în condițiile dificile din acest an, târgul Indagra, cel mai cunoscut eveniment agricol din România, a atras peste 10.000 de vizitatori specialişti şi public larg, care au venit să vadă produsele și  echipamentele prezentate de cele 130 de companii expozante.

A fost un eveniment desfăşurat în condiţii de maximă siguranţă sanitară, după cum susțin organizatorii, accesul fiind gratis. Intrarea s-a făcut, însă, pe baza Certificatului Verde.

Cifrele sunt destul de modeste, dacă ne raportăm la ediția anterioară, organizată în 2019, dar până nici nu este de mirare în contextul pandemiei de COVID-19. În urmă cu doi ani, târgul s-a bucurat de participarea a peste 950 de companii din 25 de țări, fiind înregistrați peste 60.000 de vizitatori.

Evenimentul, desfășurat în perioada 27 şi 31 octombrie, a fost organizat de Romexpo împreună cu Camera de Comerţ şi Industrie a României (CCIR).  

 Peste 130 de companii din 12 țări

La ediția din acest an, au participat peste 130 de companii din 12 ţări.  Respectând noile reguli în ceea ce priveşte organizarea evenimentelor, Indagra a ocupat 30% din suprafaţa expoziţională dedicată manifestării, evenimentul desfăşurându-se pe 12.600 metri pătraţi, se arată într-un comunicat al Romexpo.

„După un an de pauză, am reuşit să ne reîntâlnim cu expozanţii, partenerii şi pasionaţii de agricultură, în condiţii de maximă siguranţă sanitară. Le mulţumim firmelor care ne-au fost alături la Indagra 2021 şi sperăm că prezenţa la eveniment le impulsionează vânzările şi dezvoltarea afacerii. De asemenea, le suntem recunoscători tuturor participanţilor pentru că au respectat regulile sanitare şi condiţiile de participare. Suntem încrezători că la ediţia din 2022 ne vom revedea într-un cadru mai relaxat, aproape de normalitate”, a declarat Mihai Costriş, director executiv Romexpo.

Manifestarea a înregistrat un grad de internaţionalizare de 25%, fiind prezente firme din Belgia, Bulgaria, Federaţia Rusă, Germania, Grecia, Italia, Olanda, Polonia, România, Serbia, Turcia, Ungaria. În plus, evenimentul a beneficiat şi de participarea oficială internaţională a Rusiei.

Târgul a fost împărţit în patru saloane tematice: salonul de agricultură, salonul de zootehnie, salonul dedicat industriei alimentare şi salonul utilajelor agricole.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...