Bilanț negru: Cinci jurnaliști morți în război și peste 35 răniți

Publicat: 16 mart. 2022, 20:00, de Puterea.ro, în ESENȚIAL , ? cititori
Bilanț negru: Cinci jurnaliști morți în război și peste 35 răniți

Războiul din Ucraina face tot mai multe victime. Printre cei care-și pierd viața – și nu e vorba doar despre soldații care luptă cu arma în mână, ci și despre civili, fiind ei, deopotrivă, femei, bătrâni, copii – sunt și jurnaliști.

Armata rusă, deși vede mașinile sau vestele inscripționate cu PRESS, nu prea ține cont că oamenii ăia sunt acolo ca să transmită lumii știri, și trage. Până acum, în Ucraina, conform comisarului ucrainean pentru drepturile omului, Liudmila Denisova, care a făcut o postare pe contul de Telegram, au fost răniți peste 35 de ziariști și împușcați cinci. Ultimele victime sunt ziarista ucraineancă Oleksandra Kuvshinova, care avea doar 24 de ani și Pierre Zakrzewski, cameramanul televiziunii americane de știri Fox News. Ei a fost uciși, marți, în Horenka, periferie a Kievului.

Ceilalți jurnaliști uciși în timpul războiului din Ucraina sunt: ucraineanul Viktor Dudar care a murit în luptele din apropiere de Nikolaev, ucraineanul Evgheni Sakun, mort în urma bombardării turnului televiziunii din Kiev și americanul Brent Renaud care a murit în zona localității Irpin, în timp ce filma un material despre refugiați. În 21 de zile de război, bilanțul jurnaliștilor morți sau răniți e negru, de-a dreptul.