Bilanțul deceselor din Ucraina: Peste 200 de civili uciși și peste 1.100 răniți

Avocatul poporului din Ucraina, Lyudmyla Denysova, spune că peste 210 de civili ucraineni au fost uciși și peste 1.100 au fost răniți după invazia Rusiei, relatează BBC.

Cu o cruzime nevăzută, inamicul distruge clădiri rezidențiale, spitale, grădinițe și școli, luând dreptul de a trăi fiilor și fiicelor pământului ucrainean, inclusiv copiilor”, a transmis oficialul ucrinean într-o postare pe o rețea socială.

Lyudmyla Denysova a cerut ca Rusia să fie pedepsită aspru pentru aceste crime.

Ce spune ONU

De cealaltă parte ONU anunță că ar fi cel puțin 64 de civili uciși și alte sute au fost răniți după ce rupele rusești au intrat în Ucraina. „Este probabil ca cifrele reale să fie considerabil mai mari”.

Biroul ONU pentru drepturile omului raportează cel puțin 240 de victime civile, inclusiv 64 de morți.

Deteriorarea infrastructurii civile a lăsat sute de mii de persoane fără electricitate sau apă. Sute de case au fost avariate sau distruse, în timp ce podurile și drumurile afectate de bombardamente au lăsat unele comunități izolate de piețe, a precizat Biroul Națiunilor Unite pentru Coordonarea Afacerilor Umanitare (OCHA).

Agențiile ONU și partenerii umanitari au fost nevoiți să își suspende operațiunile din cauza deteriorării situației de securitate”, au precizat reprezentanți ai OCHA.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole