Bill Gates: “Am putea să punem capăt pandemiei”

Bill Gates a afirmat într-un interviu că sunt mai multe vaccinuri promițătoare, care ar putea primi autorizații de urgență de la FDA sau de la MHRA până la sfârșitul acestui an sau, cu siguranță, la începutul anului viitor.

„Inovaţiile în ceea ce priveşte diagnosticarea, noile metode de tratament şi vaccinurile sunt de-a dreptul impresionante. Şi asta ma face să cred, că pentru ţările bogate, am putea, în mare, să punem capăt pandemiei până la finalul anului 2021 şi până la finalul anului 2022, pentru ţările aflate în curs de dezvoltare”, a explicat Bill Gates în interviul acordat cotidianului italian „La Stampa”, potrivit Radio România Actualități. În ceea ce privește atitudinea SUA față de vaccinuri, Gates spune că Statele Unite „sunt contradictorii” deoarece în ceea ce privește cercetarea au dat mai mulți bani decât toate celelalte țări împreună, înmulțite la doi, în timp ce pentru producția în țările sărace „nu au făcut nicio mișcare”.

Când se va termina, SUA va trebui să facă o examinare amănunțită

Gates a mai afirmat că este regretabil că multe dintre declarațiile președintelui Trump au creat percepția unei oarecare contrarietăți față de succesul experimentelor vaccinurilor. Astfel, liderul Fundației Gates concluzionează: „Când se va termina, SUA va trebui să facă o examinare foarte amănunțită pentru a înțelege cum să se pregătească pentru următoarea pandemie”.

Luna trecută, Bill Gates declara că este foarte încrezător că oamenii de ştiinţă vor dezvolta un vaccin „foarte eficient şi foarte sigur”, datorită faptului că, la nivel mondial, se află multe în lucru – peste 160 de vaccinuri. Două dintre cele patru aflate în teste pe oameni sunt dezvoltate în Statele Unite de Moderna şi Pfizer/BioNTech.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole