Bill Gates avertizează: Alte două pericole amenință omenirea

Fondatorul Microsoft Corporation, Bill Gates anunță alte două mari pericole cu care se vor confrunta oamenii și care ar putea provoca mai multe decese decât pandemia de coronavirus.

Într-un interviu acordat lui Derek Muller, pentru canalul de Youtube Veritasium, Bill Gates vorbește despre două potențiale pericole pentru omenire, schimbarea climatică și bioterorismul, potrivit Daily Star.

Mai multe decese

Schimbarea climatică este de mult un subiect controversat și văzut ca o mare problemă în anii ce vor urma, iar în afara acestei amenințări, fondatorul Microsoft povestește despre cel de-al doilea mare pericol, și anume bioterorismul.

„Cineva care dorește să provoace daune mari ar putea să producă un virus, iar șansele de a ne confrunta cu asta sunt mult mai mari decât să apară o epidemie în mod natural, precum cea actuală”, explică fondatorul Microsoft.

Fondatorul Microsoft susține că nu putem preveni niciun mare viitor pericol ce amenință oamenirea, însă ne putem pregăti din timp pentru a reduce numărul mare de decese pe care îl avem în prezent.  

Bill Gates a prezis pandemia

În 2015, invitat în cadrul unei conferințe TED Talk, Bill Gates suținea că omenirea nu este pregătită pentru următoarea pandemie, iar cinci ani mai târziu, a apărut noul coronavirus, provocând peste 100 milioane de cazuri și aproximativ 2,4 milioane de decese la nivel mondial.

Video-ul a devenit viral și a dat naștere unor teorii ale conspirației în social-media.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole