Biroul municipal al PNL Piatra-Neamţ a fost dizolvat. Andrei Carabelea, primul mesaj după demitere: Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești

Publicat: 09 iul. 2024, 07:36, de Corina Oprea, în POLITICĂ , ? cititori
Biroul municipal al PNL Piatra-Neamţ a fost dizolvat. Andrei Carabelea, primul mesaj după demitere: Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești
Biroul municipal al PNL Piatra-Neamţ a fost dizolvat. Andrei Carabelea, primul mesaj după demitere: Pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești

În urma alegerilor din 9 iunie, Partidul Național Liberal (PNL) trece printr-o perioadă de restructurare, începând cu demiterea unor lideri locali. Primarul din Piatra-Neamț, Andrei Carabelea, a pierdut conducerea organizației municipale după ce nu a reușit să obțină un nou mandat la alegerile locale.

Andrei Carabelea, învins de Adrian Vasile Niță

Organizația județeană PNL Neamț a atribuit eșecul electoral principalului responsabil, primarul Andrei Carabelea, care era și liderul organizației municipale liberale. Într-un comunicat de presă, se precizează că analiza situației a fost făcută în mod obiectiv și s-au luat decizii ferme, indiferent de impactul acestora.

„Analizele se fac la rece, cu toate cărţile pe masă, iar în urma acestor analize se iau decizii, indiferent că unora le convine sau nu. PNL a pierdut postul de primar la Piatra-Neamţ, iar principala responsabilitate îi revine lui Andrei Carabelea, dar şi membrilor din Biroul Municipal Piatra-Neamţ”, a declarat George Lazăr, preşedintele PNL Neamţ.

George Lazăr a subliniat necesitatea unui nou suflu și a unei abordări diferite în conducerea organizației municipale. Până la organizarea de noi alegeri pentru stabilirea unei noi conduceri, actualul subprefect, Adrian Ciobanu, va asigura interimatul.

Andrei Carabelea, edilul din Piatra-Neamț, a fost învins de candidatul social-democrat Adrian Vasile Niță, după doar un mandat. În contrast cu rezultatele din municipiu, filiala județeană PNL Neamț a înregistrat cel mai bun rezultat din ultimii 34 de ani, ocupând locul al 13-lea la nivel național în clasamentul partidului.

Fostul primar a transmis și un mesaj după demiterea din funcție, în care a vorbit despre cât de importantă a fost funcția pentru el, dar și despre cât de implicat a fost în administrația orașului. Consideră că nu este vinovat cu nimic și nu ar fi trebuit sancționat fără niciun motiv.

„Stimați colegi,

Politica îți poate da din când în când satisfacții și onoruri, dar pentru un om iubitor de țară și conștient de răspunderile sale, politica este un șir neîntrerupt de griji și jertfe, un drum pe care ești sortit să culegi mai multă nedreptate decât răsplată.” Este unul dintre citatele mele preferate ale lui Ion I.C. Brătianu, unul dintre oamenii de care mai mulți liberali din jurul nostru ar trebui să fie inspirați.

Ziua de azi confirmă din plin aceste vorbe înțelepte, din păcate. În 2020 am câștigat primăria Piatra Neamț cu multă muncă și fără prea mult sprijin de la filiala PNL Neamț. Cei puțini care au fost alături de mine în acea perioadă își amintesc exact cam care a fost nivelul de susținere și care a fost cel de boicot.

Am câștigat și am muncit pentru oraș zi de zi, am demarat proiecte ambițioase și am dovedit curaj și asumare, împreună cu sacrificiile aferente. Aceste lucruri, la pachet cu decontarea greșelilor făcute de partid la județ și la nivel național, m-au costat primăria în acest an.

Unii s-au grăbit în seara asta să mă sancționeze pentru că am fost un camarad corect care am tras pentru victoria întregii echipe. Șansa nu ne-a surâs. Însă rezultatul votului nu poate fi imputat doar echipei de pe Piatra. De aceea cred că decizia dizolvării BPL Piatra-Neamț este o greșeală.

Mai cred că în politică drumul se sfârșește acolo unde se sfârșesc principiile și caracterul. În vremuri complicate, liderii puternici strâng rândurile și caută soluții. Liderii slabi, însă, își securizează scaunele rapid și fără scrupule.

Cea mai importantă lecție din acești ultimi ani este următoarea: pe cine nu lași să moară nu te lasă să trăiești”, este mesajul oficial.