”Biserica nu are nimic împotriva orelor de educație sexuală firească”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române  

Publicat: 07 ian. 2023, 18:30, de Magda Marincovici, în Educație , ? cititori
”Biserica nu are nimic împotriva orelor de educație sexuală firească”, a precizat purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române  

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, spune că educația sexuală de tip sanitar este binevenită atât timp cât are ca scop  ocrotirea tinerilor.

Nimeni normal la cap nu are ceva împotriva discuțiilor despre procreare, despre metode contraceptive – care astăzi sunt inevitabile, deși Biserica nu vorbește despre acest lucru, pentru că ar însemna o imixtiune în viața intimă a persoanei umane – prin care tinerii să se lămurească în legătură cu posibile neclarități, care în prezent sunt din ce în ce mai puține în materie de sex.

O educație sexuală de tip sanitar, menită să îi ocrotească pe tineri de derapaje periculoase, de situații dureroase prin care ar putea să treacă din neștiință, sunt binevenite, transmite purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române, pentru DCnews.

Totuși, purtătorul de cuvânt al Patriahiei avertizează că educația sexuală nu trebuie să fie „ideologizată”.

Marea problemă care apare, dar care nu e discutată onest, e că educația sexuală despre care vorbesc foarte multe ONG-uri, nu generalizez, este o educație sexuală ideologizată, care are ca sursă documentul Organizației Mondiale a Sănătății, prezent în spațiul virtual, în care se vorbește despre educație sexuală de la 0 la 4 ani, de la 4 ani la 8 ani, de la 8 la 12 și apoi până la 18 ani”. 

E nevoie să educăm sexual pe sugari? E nevoie să educăm sexual pe copiii din grădiniță? Nu cumva e vorba de recomandarea homosexualității ca ceva absolut normal, spre care ești invitat? Scrie negru pe alb acest lucru! Nu cumva e vorba despre practici sexuale la care, în mod firesc, un om normal nu aderă, sau le face doar în intimitatea lui?

Vasile Bănescu a subliniat: Biserica nu are nimic împotriva orelor de educație sexuală firească, care presupun informații necesare începerii unei vieți de cuplu și atât! Biserica nu poate accepta prezentarea ca firesc a unor lucruri nefirești”.