Biserica Ortodoxă Rusă: Patriarhul Kirill, pus la pat de Covid-19

Patriarhul Kirill, capul Bisericii Orodoxe Ruse, este în izolare, la pat, deoarece este pozitiv la Covid-19, a anunțat biroul său de presă, transmit agențiile de presă internaționale.

Se știe că Patriarhul Kirll este un constant susținător al lui Putin și al ofensivei ruse în Ucraina, afirmând că militarii care mor în luptă vor fi ”spălați de păcate”.

Toate întâlnirile și deplasările sanctitații sale Patriarhul Krill, prevăzute în următoarele zile, sunt anulate din cauza Covid, se precizează într-un comunicatal Bisericii Ortodoxe Ruse.

Aceeași sursă precizează că starea de sănătate a prelatului în vârstă de 75 de ani este ”satisfăcătoare”.

Începând din 2009, patriarhul Kirill a pus Biserica în slujba preşedintelui Vladimir Putin, pe care l-a calificat un ”miracol” şi cu care împărtăşeşte ambiţia unei Rusii puternice, bazată pe valorile tradiţionale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Tânăr de 33 de ani, dispărut subit de patru zile din...

Familia tânărului a apelat la Poliție, dar până acum pe site-ul IGPR numele acestuia nu figurează la persoane dispărute. Cotidianul Puterea a fost contactat astãzi...

După ce a „încasat” 13 ani de închisoare, celebrul Mihail Boldea...

Mihail Boldea a redevenit avocat. Vă aduceți aminte, desigur, de Mihail Boldea, fostul deputat PDL urmărit internațional după ce a fugit din țară, pe...