Biserica Sfântului Mormânt a fost deschisă publicului de Floriile catolicilor

Biserica Sfântului Mormânt din Ierusalim a fost deschisă publicului în Duminica Floriilor catolice, iar credincioşii au putut participa la slujba dedicate acestei sărbători în locul unde, potrivit tradiţiei creştine, Isus a fost răstignit şi apoi a înviat, informează Reuters.

După ce mai bine de jumătate din populaţia Israelului a primit două doze de vaccin, restricţiile pentru combaterea pandemiei de coronavirus au fost relaxate pentru a permite desfăşurarea unor adunări restrânse cu respectarea măsurilor de distanţare socială.

„Anul trecut, a fost un Paşte teribil, fără oameni, cu uşile închise. Anul acesta, este mult mai bine, uşile sunt deschise, nu sunt foarte mulţi oameni, dar suntem mai optimişti că situaţia se va ameliora”, a declarat pentru Reuters patriarhul latin al Ierusalimului, Pierbattista Pizzaballa, în timp ce păşea afară din biserică, flancat de clerici şi credincioşi purtând ramuri de palmier.

Duminica Floriilor comemorează, potrivit credinţei creştine, ziua în care Isus a intrat în Ierusalim întâmpinat de mulţime. A fost răstignit cinci zile mai târziu. În 2021, romano-catolicii sărbătoresc Paştele pe 4 aprilie, iar creştinii ortodocşi aproape o lună mai târziu, pe 2 mai.

Mai târziu în cursul zilei, patriarhul urmează să ia parte la procesiunea de Florii între Muntele Măslinilor centrul vechi al oraşului. Procesiunea se va desfăşura cu respectarea restricţiilor anti-COVID-19 impuse în Israel şi cu un număr limitat de participanţi. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...