Biserică transformată într-un supermarket de un retailer cunoscut

Belgienii de la Delhaize, grupul care deține rețeaua Mega Image în România, au devenit, pentru 99 de ani, proprietarii bisericii Sfânta Ana din orașul Gent, pe care urmează să o transforme în supermarket.

Delhaize voia de mai mulți ani să înființeze un supermarket cu restaurant și bar de vinuri în clădirea bisericii. Luni, rețeaua a reușit să semneze actul de concesionare, chiar dacă nu au lipsit protestele locuitorilor din zonă. Contractul este valabil 99 de ani, după care biserica redevine proprietatea orașului.

Reprezentanții lanțului de magazine au asigurat că respectă identitatea bisericii și nu vor monta afișe publicitare stridente pe ea. Anul viitor, vor începe lucrările de restaurare atât a interiorului, cât și a fațadei bisericii.

Toate elementele istorice și culturale ale bisericii vor fi păstrate, potrivit declarațiilor purtătorului de cuvânt al companiei, Roel Dekelver.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Judecător unic în România: S-a pensionat a doua zi după ce...

Mişcare interesantă în Justiţia română, care devoalează interesele din dosarele cu miză. Judecătorul Nicolae Comaromi (FOTO) de la Tribunalul Timiş”, pensionat pe 22 decembrie...