Bitcoin a depășit pragul de 50.000 de dolari. E pentru prima oară

Criptomoneda Bitcoin a depăşit marţi, pentru prima dată, pragul de 50.000 de dolari. Se continuă astfel o tendinţă de apreciere alimentată de interesul marilor bănci şi companii precum Tesla.

În jurul orei 12:35 GMT, un bitcoin costa 50.547,70 dolari, cel mai ridicat nivel din istorie, în creştere cu 4,4% comparativ cu şedinţa precedentă, şi o apreciere de aproape 72%, comparativ cu cotaţia înregistrată la începutul anului.

Cea mai mare parte a acestor câştiguri a fost înregistrată după ce producătorul de automobile electrice a anunţat că a cumpărat echivalentul a 1,5 miliarde dolari în bitcoin. În plus, Tesla a anunţat că va accepta bitcoin şi ca monedă de plată.

Însă Tesla nu este decât ultima dintr-un lung şir de firme de investiţii care au propulsat bitcoin de la marginea sectorului financiar până pe platformele de pe Wall Street.

Bitcoin, ca și celelalte criptomonede, nu au o valoare intrinsecă, dar se apreciază ca urmare a interesului investitorilor pentru un instrument financiar care le poate aduce câștiguri mari pe termen scurt. De altfel, toate episoadele de creștere rapidă într-un termen foarte scurt au fost provocate sau susținute de anunțuri ale unor investitori mari de deschidere de poziții pe bitcoin, o tehnică asemănătoare cu pump&dump, adică se provoacă o creștere artificială după care poziția se închide în câștig.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole