Blat PNL-PSD pentru alegeri pe 6 decembrie 2020

Şedinţa Biroului permanent al Senatului condusă de președintele interimar Robert Cazanciuc a fost amânată, ieri, de două ori din lipsă de cvorum. 

Pe ordinea de zi a Biroului permanent al Senatului ar fi trebuit să figureze cererea de reexaminare a preşedintelui Klaus Iohannis a legii care stabileşte că Parlamentul şi nu Guvernul fixează data scrutinului pentru alegerea Senatului şi a Camerei Deputaţilor.

Ca atare, Biroul permanent urma să repartizeze către comisiile de resort această cerere pentru raport, dar din lipsă de cvorum nu s-a transmis cererea.

„Este primul semnal al blatului parlamentar dintre PSD și PNL. Practic, se trage de timp cu reexaminarea cererii președintelui ca să nu se amâne alegerile parlamentare și să rămână data de 6 decembrie 2020 așa cum a stabilit Guvernul”, a precizat pentru PUTEREA un fost lider PSD.

De asemenea, tot ieri, în şedinţa Comisiei pentru comunitățile de românii din afara țării din Senat condusă de liberalul Viorel Badea, sesizată de Biroul permanent pentru aviz în cazul propunerii legislative prin care alegerile parlamentare ar putea fi amânate până în martie anul viitor, dezbaterea acestui act normativ a fost amânată.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...