Blatul la vedere dintre Orban și Ciolacu din Parlament

Publicat: 08 iun. 2021, 13:21, de Ion Teleanu, în POLITICĂ , ? cititori
Blatul la vedere dintre Orban și Ciolacu din Parlament

În urma negocierilor politice dintre cele trei partide aflate la guvernare, PNL, USR – PLUS și UDMR, liberalul Ludovic Orban și Anca Dragu de la PLUS au ajuns șefii de la Camera Deputaților și Senat.

Numai că, atunci când s-au negociat posturile de conducere a secretariatelor celor două camere, PNL și PSD s-au înțeles perfect la împărțirea posturilor.

Ca să mulțumească pe toată lumea, cele trei partide aflate la guvernare au decis ca PNL să numească secretarul general la Camera Deputaților iar USR la Senat.

Numai că, în același timp, cele trei partide au decis să mărească numărul de secretari generali adjuncți de la doi la trei. Inițial s-a crezut că va fi un post pentru fiecare dintre cele trei partide aflate la guvernare, dar, ulterior, s-a constatat că PNL a renunțat la un post în favoarea PSD.

Astfel, la Camera Deputaților, blonda lui Hrebenciuc, Silvia Claudia Mihalcea, a făcut un pas în spate, adică nu mai este secretar general, ci a devenit secretar general adjunct. 

La Senat a fost același scenariu, adică partenera președintelui PSD al CJ Ialomița, Marian Pavel, fost senator PSD, Izabela Chencian, a trecut din postura de secretar general în cea de secretar general adjunct.

Practic, potrivit informaților noastre, ocuparea celor două posturi ale PNL de către oamenii PSD este aranjamentul dintre liderii celor două partide, adică între Ludovic Orban și Marcel Ciolacu.