Investiție uriașă BMW în Ardeal! E vorba de mii de angajați

Publicat: 05 mart. 2024, 07:40, de Cristian Matache, în ECONOMIE , ? cititori
Investiție uriașă BMW în Ardeal! E vorba de mii de angajați

BMW Group și NTT DATA România au semnat contractul de Joint Venture: Dezvoltarea și operarea soluțiilor IT de afaceri sunt în centrul atenției.

Grupul BMW și NTT DATA România au semnat un acord pentru înființarea unei Asocieri (JV) în România. Astfel, Grupul BMW își extinde rețeaua globală pentru IT-ul său corporativ și își asigură talente și experiență în sectorul software. Executarea contractului JV este supusă revizuirii și aprobării autorităților relevante.

Asociația beneficiază de experiența îndelungată a NTT DATA în dezvoltarea agilă a software-ului și de rețeaua sa excelentă în comunitatea locală de IT din România. Noua locație din România este destinată să susțină departamentul IT al Grupului BMW în Europa și să conducă proiecte și inovații IT pentru producție, dezvoltare, resurse umane, vânzări și servicii financiare BMW.

„Cu NTT DATA, ne bazăm pe încă un partener puternic, care are o rețea excelentă într-o regiune tehnologică dinamică și ne permite să dezvoltăm competențe suplimentare în software rapid și în mod eficient. În colaborare cu companii precum NTT DATA, putem stabili centre IT puternice și astfel putem oferi un răspuns la lipsa de specialiști IT”, declară Alexander Buresch, CIO și Vicepreședinte Senior al BMW Group IT.

„Suntem mândri să anunțăm planurile noastre de a deschide un nou centru de dezvoltare software pentru soluții software în Cluj-Napoca împreună cu Grupul BMW. Această colaborare își propune să asiste producătorul auto în conducerea transformării digitale”, declară Maria Metz, CEO al NTT DATA România.

Asociația urmează să fie înființată în Cluj-Napoca, România. Orașul universitar oferă un ecosistem solid pentru inovație, cu antreprenoriat solid, startup-uri și un număr mare de talente în domeniul tehnologic. Acest lucru creează un potențial ridicat pentru creșterea pe termen lung a Asociației. Se estimează că, la sfârșitul anului 2024, Asociația va angaja aproximativ 250 de dezvoltatori de software și planifică să crească până la un număr de patru cifre de angajați până în 2027.

Grupul BMW și NTT DATA au colaborat într-o gamă largă de proiecte de peste 30 de ani. Semnarea contractului JV marchează următorul mare pas în această parteneriat.