BNR, obligată să publice un comparator de comisioane bancare

Serviciile bancare vor putea în scurt timp fi comparate pe o pagină de internet gestionată de Banca națională a României. Acest instrument va permite și localizarea bancomatelor sau a sediilor bancare cu un simplu click.

Măsurile sunt prevăzute de mai multe revizuiri aduse Legii privind comparabilitatea comisioanelor aferente conturilor de plăți, schimbarea conturilor de plăți și accesul la conturile de plăți cu servicii de bază.
Conform acestora, Banca Națională a României are obligația de a pune la dispoziția consumatorilor un site internet cu acces gratuit unde sunt comparate comisioanele percepute de către prestatorii de servicii de plată. Site-ul internet va oferi inclusiv informații cu privire la sediile prestatorilor de servicii de plată și la localizarea bancomatelor și a automatelor ce funcționează pe baza acceptatoarelor de bancnote și monede ale acestora.

Termenul pe care îl are BNR pentru realizarea paginii de internet este de 6 luni de la intrarea în vigoare a modificărilor legislative.

În plus, instituțiile de credit nu mai pot refuza o cerere privind deschiderea unui cont de plăți cu servicii de bază, decât în cazurile în care consumatorul are deja un cont de bază deschis sau deschiderea unui astfel de cont ar avea drept rezultat o încălcare a dispozițiilor privind prevenirea spălării banilor și combaterea finanțării terorismului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole