Bode, în legătură cu deschiderea sezonului estival: „Toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero”

Publicat: 02 iul. 2021, 13:15, de Laura Macovei, în ACTUALITATE , ? cititori
Bode, în legătură cu deschiderea sezonului estival: „Toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero”
lucian bode ministrul MAI

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a declarat vineri că deschiderea sezonului estival se face şi în acest an în condiţiile existenţei stării de alertă şi că vor exista restricţii de care trebuie să ținem cont în continuare, precizând că relaxarea nu este încă una totală.

Toleranţa la greşeală este scăzută, iar la derapaje este zero”, a avertizat ministrul.

Anul care a trecut a fost unul atipic şi din acest punct de vedere a solicitat din plin sistemul de siguranţă şi ordine publică şi a fost solicitat să fie de fiecare dată în linia întâi, evident alături de sistemul medical. Deschiderea sezonului estival se face şi în acest an în condiţiile existenţei stării de alertă, cu restricţii de care trebuie să ţinem cont în continuare. Relaxarea nu este încă una totală, chiar dacă de la 1 iulie am intrat într-o nouă etapă pe calendarul relaxării. Măsurile de protecţie sanitară trebuie respectate, iar oamenii trebuie să înţeleagă că există în continuare riscuri”, a afirmat Lucian Bode, potrivit news.ro.

El a precizat că 400 de poliţişti şi 600 de pompieri vor fi detaşaţi pe litoral.

Pentru ca turiştii să îşi petreacă vacanţa în linişte şi în siguranţă, am dispus ca, începând cu data de 1 iulie, până pe data de 6 septembrie, 400 de poliţiştii şi 600 de pompieri să fie detaşaţi pe litoral în sprijinul dispozitivului curent. Prin măsurile dispuse suntem preocupaţi atât de asigurarea unui trafic fluent, prin mobilizarea unui număr suplimentar de echipaje care să ofere sprijin conducătorilor auto”, a explicat ministrul MAI.

Solicit structurilor MAI să se conecteze în permanenţă la realităţile din teren, inclusiv într-un dialog constant cu tot ce înseamnă servicii de turism aici pe litoral şi mă refer la hotelieri, la organizatori de evenimente, restaurante, cluburi. Efectivele de jandarmi şi poliţişti vor asigura măsuri de ordine şi siguranţă publică la toate evenimentele cultural-artistice, organizate în perioada estivală. O atenţie deosebită va fi acordată zonelor unde sunt organizate tabere de vară sau evenimente sportive”, a transmis Lucian Bode.

La fel ca în anii trecuţii în zonele de pe litoral unde s-au produs cele mai multe intervenţii pentru situaţii de urgenţă au fost operaţionalizate 25 de puncte de lucru temporare. De exemplu, pe plajele din Corbu, Mamaia Nord, Năvodari, Mamaia, Eforie Nord, Techirghiol, Costineşti, Saturn, Venus şi Vama Veche au fost amenajate corturi de prim ajutor dotate cu toate echipamentele necesare salvării vieţii. În proximitatea acestor puncte sunt amplasate echipamente ale IGSU capabile să ajungă şi să asigure intervenţia pe plajă astfel încât paramedicii să poată transporta eventualele victime”, a afirmat Bode.

Pentru că ne aşteptăm la o creştere a numărului de persoane şi mijloace de transport care vor tranzita punctele de trecere a frontierei, în special cele cu Bulgaria, am dispus suplimentarea personalului care îşi desfăşoară activitatea la controlul din frontieră, scopul măsurii este de asigurare a fluenţei traficului şi reducerii pe cât posibil a timpilor de aşteptare în aceste puncte foarte aglomerate. În acest sens, aproximativ 4000 de poliţişti de frontieră acţionează zilnic la nivel naţional”, a menţionat ministrul.