Bogdan Aurescu: Nu văd nicio problemă ca Federația Rusă sau oricine altcineva să viziteze baza de la Deveselu

Baza de la Deveselu nu reprezintă niciun fel de amenințare pentru Federația Rusă, a declarat ministrul Afacerilor Externe, Bogdan Aurescu, care a explicat că nu vede nicio problemă într-o eventuală vizită a părții ruse la baza din județul Olt, cu o condiție firească de reciprocitate.

Eu nu văd absolut nicio problemă ca Federaţia Rusă sau oricine altcineva să vină să viziteze baza de la Deveselu şi să se convingă personal că acolo este nimic altceva decât ce am spus noi. Nu există niciun fel de ameninţare faţă de Federaţia Rusă, dar există în acelaşi timp, şi aici cred că este o cerinţă absolut logică, şi o cerinţă de reciprocitate. Dacă Federaţia Rusă este interesată să verifice ceea ce deja cred că ştie, şi anume că această bază nu reprezintă în niciun caz o ameninţare, şi noi, Aliaţii, inclusiv România, avem dreptul să cerem să vizităm şi noi baze de rachete, de exemplu, amplasate pe teritoriul Federaţiei Ruse. Cred că este o cerere absolut normală”, a explicat ministrul Afacerilor Externe, joi, la TVR 1.

România nu are nimic de ascuns la Deveselu, a subliniat Bogdan Aurescu. „Poziţionarea acestei baze de la Deveselu faţă de Federaţia Rusă este de aşa natură încât nu prezintă o ameninţare faţă de rachetele intercontinentale sau de alt tip ale Federaţiei Ruse şi în niciun caz nu există în această bază rachete ofensive, cum susţine Federaţia Rusă”, a adăugat șeful diplomației române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole