Boicot parlamentar împotriva numirii lui Florin Iordache la Consiliul Legislativ

Deputatul PSD Florin Iordache, omul lui Dragnea care a „măcelărit” legislația penală, a fost scos de pe lista de parlamentari de către Paul Stănescu, dar a rămas singurul candidat pentru funcția de preşedinte al Consiliului Legislativ.

Astăzi, deputații și senatorii ar trebui să voteze pentru mandatul lui Florin Iordache, dar omul lui Dragnea va avea parte de o surpriză uriașă.

Potrivit informațiilor noastre, parlamentarii PSD care nu se mai regăsesc pe liste partidului pentru încă un mandat nu se vor prezenta la vot, ceea ce înseamnă că nu va fi cvorum. Astfel, nefiind cvorum, birourile permanente ale celor două camere vor stabili o nouă dată pentru validarea lui Florin Iordache, dar nu se știe când va fi aceasta.

Consiliul Legislativ avizează toate proiectele de lege depuse în Parlament înainte să intre în dezbaterea celor două Camere. Şefii Consiliului Legislativ sunt numiţi prin votul senatorilor şi deputaţilor, dar legea nu prevede o limită de mandat şi nici o procedură prin care să poată fi revocaţi.

Aşadar, Florin Iordache va fi numit pe viaţă. Dragoş Iliescu, fostul preşedinte al instituţiei, în vârstă de 77 de ani,  s-a aflat în conducerea Consiliului Legislativ un sfert de secol.

Mai întâi, în 1995, Dragoş Iliescu a fost numit de Parlament şeful unei secţii a Consiliului. Opt ani mai târziu, în 2003, a devenit preşedintele instituţiei, dar în vara acestui an a plecat după 25 de ani de când s-a aflat la butoanele acestei instituții.

Mai multe articole...

4 COMENTARII

  1. Florin Iordache ? Acest trădător de neam și de tara va fi numit șef al Consiliului Legislativ si ales pe viata. „Nu va întrebați de ce F. Iordache o sa fie propus de PSD pentru Consiliul Legislativ (informația se știa de doua săptămâni). Va puteți întreba mai bine de ce pana ieri PNL si USR nu au înscris vreun candidat pentru aceasta”

    Ana Birchall ! Nu va ierta nimic din aceasta ipocrizie „MARCA-PSD”

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole