Boli ale ochilor pe care ni le provocăm singuri

Frecvent ne frecăm ochii. Dar, atenție, acest gest banal poate avea consecințe grave. Deoarece adesea mâinile nu sunt tocmai curate și astfel pot provoca boli ca: blefarită, conjunctivită, celulită orbitală, keratită, uveită, orgelet.

De asemenea, atunci când ne frecăm ochii, s-ar putea să afectăm corneea, stratul extern transparent din fața globului ocular care acționează ca o fereastră a ochiului. Concret, frecarea continuă a corneei poate provoca mici zgârieturi numite abraziuni corneene. Ulterior, ochiul devine roz, dureros și sensibil la lumină.

De asemenea, frecând ochii, este posibil ca vase sanguine mici să se rupă, un fenomen care poate provoca ochii sângerii la propriu sau cearcăne sub ochi.

Același gest poate duce la îngroșarea pielii din jurul ochilor, fenomen cunoscut sub numele de lichenificare.

Cercetătorii au subliniat că dacă persoanele respective au avut anterior suferințe oculare – glaucom sau miopie – frecarea ochilor le poate agrava, cu deteriorarea în continuare a vederii. Și simptomele de alergie se pot accentua. Frecarea ochilor roșii și umflați va determina accentuarea secreției de lacrimi, agravând situația.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine a participat la petrecerea clanului Bădălău de Paște

Petrecere pe lux și opulență la salonul de fițe Monato din Bolintin Vale. Chiar dacă unora le bate pușcăria la ușă, membrii clanului Bădălău...

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...