Boris Becker, condamnat la doi ani și jumătate de închisoare

Boris Becker, fostul mare campion german de tenis, a fost condamnat vineri la doi ani și jumătate de închisoare pentru evaziune fiscală în Marea Britanie.

Boris Becker a fost găsit vinovat în patru capete de acuzare conform Legii Insolvenţei de juriul curţii Southwark Crown din Londra. S-a descoperit că germanul ar fi transferat sute de mii de lire sterline după falimentul din iunie 2017 din contul său de afaceri în alte conturi, inclusiv cel al fostei sale soții Barbara.

Becker a acționat „în mod deliberat și necinstit”

Becker a fost, de asemenea, condamnat pentru că nu a declarat o proprietate în Germania și a ascuns un împrumut bancar de 825.000 de euro (871.000 de dolari) și acțiuni la o firmă de tehnologie. La audierile de vineri, procurorul Rebecca Chalkley a spus că Becker a acționat „în mod deliberat și necinstit” și „căută în continuare să învinovățească pe alții”.

Avocatul Jonathan Laidlaw a spus că Becker nu a cheltuit bani pentru un „stil de viață luxos”, ci mai degrabă pentru întreținerea copiilor, chirie și cheltuieli legale și legate de afaceri.

În 2017, Becker a fost declarat falit de o instanță din Londra. Boris Becker a pledat „nevinovat” pentru toate cele 28 de capete de acuzare. În cazul său, condiţiile legate de faliment au fost prelungite până la 12 ani, așa că ar fi trebuit să se supună unor restricţii până în 2031.

Boris Becker a câştigat şase titluri de Grand Slam în carieră și este considerat cel mai tânăr câștigător al turneului de la Wimbledon (la 17 ani – la ediția din 1985).

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...