Boris Johnson e anchetat

Parlamentul britanic a demarat o anchetă împotriva premierului Boris Johnson. Acesta este acuzat că a indus în eroare legislativul prin reacţiile sale iniţiale la informaţii conform cărora a încălcat măsurile de combatere a epidemiei de coronavirus.

Parlamentarii au aprobat o moţiune prin care se cerea instituirea unei comisii care să stabilească dacă premierul Johnson se face vinovat de ultraj la adresa Camerei Comunelor, prin declaraţiile în care nega că el şi personalul său au participat la petreceri în reşedinţa din Downing Street, în timpul carantinei impuse ca urmare a pandemiei de coronavirus, potrivit Agerpres.

Moţiunea a fost adoptată fără cu majoritate de voturi, după ce guvernul de la Londra a renunţat la încercarea de a amâna o decizie privind ancheta parlamentară.

Poliţia i-a aplicat la acea vreme premierului o amendă pentru nerespectarea restricţiilor, astfel că declaraţiile sale ar putea fi considerate false.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

PREMIERĂ: Armata României intră în grevă!

Într-un act fără precedent în istoria Armatei României, Comitetul de Acțiune pentru Desclavagizarea Armatei României a emis o notificare oficială, prin care anunță declanșarea...