Boris Johnson: Puterile mondiale trebuie să încheie un tratat global referitor la pandemii

Premierul britanic Boris Johnson este de părere că puterile mondiale trebuie să încheie un acord global referitor la pandemii, pentru a asigura o transparență adecvată informațiilor, în urma pandemiei de coronavirus.

Johnson a spus că ar fi nerăbdător să încheie un tratat global referitor la pandemii, în cadrul căruia ţările să convină să facă schimb de date, în contextul îngrijorărilor britanice şi americane referitoare la accesul acordat de China unei misiuni a Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), conform News.ro.

Întrebat de Reuters de ce doreşte o acţiune pentru îmbunătăţirea transparenţei, Johnson a spus:

„Cred că lumea are nevoie să vadă un acord general referitor la modul în care urmărim datele legate de pandemiile zoonotice…şi dorim un acord comun referitor la transparenţă”.

Boris Johnson a mai explicat că una dintre ideile atractive pe care le-a văzut în ultimele luni a fost o propunere pentru un tratat global privind pandemiile, astfel încât ţările semnatare să se asigure că contribuie cu toate datele pe care le deţin şi „suntem capabili să ajungem la ceea ce s-a întâmplat şi să nu mai se întâmple ”, a spus premierul într-o conferinţă de presă.

Ca parte a preşedinţiei Marii Britanii a Grupului celor Şapte (G7) naţiuni bogate, Johnson doreşte să conducă eforturile pentru o abordare globală a pandemiilor, inclusiv un sistem de avertizare timpurie.

Mai multe articole...

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Ultimele articole