Boris Johnson s-a ținut de cuvânt: Soldații ucraineni au început antrenamentele în Marea Britanie

Soldații ucraineni au început antrenamentele în Marea Britanie, după ce premierul Boris Johnson și-a exprimat de mai multe ori angajamentul de a ajuta Kievul să lupte împotriva Rusiei.

Este pentru prima dată de la invadarea Ucrainei de către Rusia, când au loc astfel de antrenamente în Marea Britanie, iar la ele participă un număr limitat de soldați. Aceștia învață să folosească vehiculele de patrulare blindate donate de Marea Britanie, luna aceasta, după cum a declarat purtătorul de cuvânt al premierului britanic. Este vorba de 120 astfel de vehicule, inclusiv Mastiff care pot fi folosite ca vehicul de recunoaştere sau de patrulare.

Purtătorul de cuvânt a spus că fiind vorba de noi tipuri de echipamente, este foarte posibil ca soldaţii ucraineni să nu știe să le folosească.

„Este de înţeles ca aceştia să primească pregătirea necesară pentru a le folosi cât mai bine”, a spus purtătorul de cuvânt.”Suntem întotdeauna conştienţi de orice lucru perceput ca un factor ce contribuie la escaladare, dar în mod clar, ceea ce contribuie la escaladare sunt acţiunile regimului lui (Vladimir) Putin”.

Sprijin constant

Membrii guvernului ucrainean au vizitat în aprilie o tabără militară din Marea Britanie, fiind prezenți la demonstraţii de echipamente urmate de discuţii despre modul în care guvernul poate furniza arme.

De la anexarea Crimeei în 2014, armata britanică antrenează forţe ucrainene. În februarie, ele au fost retrase pentru a se evita un conflict direct cu forţele ruse, existând  posibilitatea ca NATO să fie atrasă în conflict.

Marea Britanie a furnizat Ucrainei, după ce Rusia a atacat-o în februarie, arme antinavă, antiaeriene şi antitanc uşoare. De asemenea, armata SUA antrenează trupele ucrainene să poată să utilizeze artileria cu obuzier, în timp ce Marea Britanie îi învață pe ucraineni în Polonia să folosească arme antiaeriene.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole