Borrell: UE va răspunde ”în mod ferm” la acţiunile ”ostile” ale Nicaragua

Uniunea Europeană (UE) denunţă decizia „nejustificată” a Nicaragua de a o expulza pe ambasadoarea UE şi de a rupe relaţiile cu Ţările de Jos, şi va răspunde „în mod ferm şi proporţionat la aceste acţiuni ostile”, a anunţat duminică şeful diplomaţiei europene Josep Borrell, informează AFP.

Declarată vineri persona non grata, ambasadoarea UE în Nicaragua, Bettina Muscheidt, a luat sâmbătă avionul spre Franţa via Mexic.

„UE regretă profund şi respinge această decizie nejustificată şi unilaterală”, a declarat Borrell într-un comunicat.

„De asemenea, UE regretă profund decizia unilaterală disproporţionată şi nejustificată luată vineri de guvernul nicaraguan de a rupe relaţiile diplomatice cu Ţările de Jos şi îşi exprimă sprijinul neclintit pentru guvernul olandez”, adaugă Borrell.

„Aceste acţiuni ostile şi nejustificate vor afecta nu doar relaţiile bilaterale dintre Nicaragua şi UE împreună cu statele sale membre, ci vor duce de asemenea la o izolare şi mai mare a Nicaragua pe plan internaţional”, a atenţionat şeful diplomaţiei europene.

Nicaragua traversează o criză politică şi socială din aprilie 2018, accentuată de controversatele alegeri generale din noiembrie 2021, la care Ortega a fost reales pentru un al cincilea mandat, al patrulea consecutiv şi al doilea alături de soţia sa Rosario Murillo, care deţine funcţia de vicepreşedinte, în timp ce principalii săi contracandidaţi sunt la închisoare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...