Boris Johnson îi transmite lui Zelenski că este încrezător că Ucraina îşi va recupera teritoriul ocupat de forţele ruse

Premierul britanic Boris Johnson i-a transmis marţi preşedintelui ucrainean Volodimir Zelenski, în cursul unei convorbiri telefonice, că întreaga comunitate internaţională “este în spatele Ucrainei” şi că armata ucraineană mai poate încă ‘recupera’ teritoriul capturat recent de Rusia, relatează EFE şi Reuters.

Boris Johnson a avut în cursul dimineţii o convorbire la telefon cu Volodimir Zelenski ‘pentru a-l informa în legătură cu progresele şi discuţiile purtate la (summiturile) G7 şi NATO de săptămâna trecută’, a indicat o purtătoare de cuvânt a guvernului britanic într-un comunicat.

La rândul său, ‘preşedintele Zelenski a detaliat situaţia actuală din Ucraina şi ultimele cuceriri ale ruşilor, iar premierul l-a informat despre cele mai noi echipamente militare britanice, cum ar fi zece sisteme de artilerie autopropulsată şi muniţie, care vor ajunge în zilele şi săptămânile următoare’ în Ucraina, menţionează comunicatul.

“Comunitatea internaţională este în spatele Ucrainei”, a afirmat Boris Johnson în timpul acestei convorbiri telefonice, în cursul căreia şi-a exprimat convingerea că ‘armata ucraineană ar putea recuceri teritoriul recent capturat de către forţele (preşedintelui rus Vladimir) Putin’.

Referitor la cereale, ambii lideri au subliniat importanţa ‘de a le scoate cât mai repede posibil din Ucraina’, iar Boris Johnson a dat asigurări că Marea Britanie continuă să lucreze îndeaproape cu alţi parteneri asupra următoarelor etape şi că este pregătită să ajute în orice mod posibil în această problemă.

De asemenea, cei doi lideri au abordat cazurile unor cetăţeni britanici care luptau de partea forţelor ucrainene, dar ‘au fost capturaţi de trupele ruse în ultimele luni’.

În ceea ce priveşte Conferinţa privind restabilirea şi reconstrucţia Ucrainei, desfăşurată în urmă cu o zi la Lugano (Elveţia), ‘premierul salută planurile de reconstrucţie a Ucrainei’, menţionând că ‘aşteaptă cu nerăbdare’ să găzduiască un eveniment similar anul viitor în Marea Britanie, conform EFE.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole