Botoșani: Cei care s-au vaccinat fictiv ar fi ajuns să fure doze de ser pentru a se imuniza cu adevărat

Autoritățile au demarat o anchetă în cel mai mare centru de vaccinare din Botoșani, după ce s-a constatat că nu ies la socoteală două flacoane de vaccin anti-COVID. Conform acestora, este posibil ca acestea să fi fost furate, după ce mai multe persoane s-au imunizat „fictiv”.

De asemenea, este semnalată și problema vulnerabilității sistemului informatic: este folosită o singură parolă de către toți responsabiii, și oricine are acea parolă poate opera în sistem, chiar și de acasă. Procurorii și inspectorii DSP au deschis anchete.

Anchetele de până acum cu privire la vaccinările fictive, ”la chiuvetă”, sunt dublate la Botoșani de un caz nemaiîntâlnit, în care în cel mai mare centru de vaccinare din județ a raportat că au fost furate 12 doze de vaccin, scrie Monitorul de Botoșani.

Deşi în mod oficial anchetatorii nu au dorit să ofere prea multe informaţii, surse din cadrul anchetei spun că din centrul de vaccinare de la Colegiul „Gheorghe Asachi” ar fi dispărut, în prima jumătate a lunii decembrie, două fiole de vaccin Johnson&Johnson, adică 12 doze.

„În acest moment există o sesizare cu privire la dispariţia, dintr-un centru de vaccinare de pe raza municipiului Botoşani, a unui anumit număr de doze de vaccin. Cu privire la această sesizare se efectuează cercetări in rem”, a precizat Valeriu Chihaia, prim procurorul Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani.

Lipsa dozelor a fost descoperită, de altfel, în urma unei verificări încrucișate a unor registre, autorul sau autorii furtului întocmind un registru nou, special pentru a-și acoperi fapta. În plus, intrarea nu a fost forțată, ceea ce înseamnă că fiolele de vaccin au fost sustrase de cineva din centrul de vaccinare.

Singura explicație a furtului de fiole Jonhson&Johnson, pentru care s-a depus atâta efort, ar fi că există persoane vaccinate fictiv care acum chiar vor să se imunizeze, cu adevărat, împotriva Covid-19.

Și nu se pot prezenta pur și simplu la un centru de vaccinare, pentru că figurează în registrele oficiale ca fiind imunizați deja, deși acest lucru nu s-a întâmplat, ele plătind deja pentru o vaccinare falsă, la ”chiuvetă”.

„Au luat Johnson, pentru că, în primul rând, la Pfizer sau Moderna trebuia să fure de două ori, că sunt două doze. Este posibil ca persoane care s-au vaccinat fictiv să dorească acum să se imunizeze, dar pentru că figurează deja în sistem, să nu o mai poată face. Astfel se recurge la astfel de lucruri”, a spus un cadru medical.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Cine este șeful de serviciu secret care s-a înrolat la AUR

Partidul lui George Simion a început să atragă ca un magnet o serie de rezerviști militari, iar de curând a făcut o achiziție de...

Un membru CA la societățile Primăriei Galați câștigă anual până la...

Dezbaterile coaliției guvernamentale pe tema reducerii cheltuielilor din sectorul bugetar readuc în actualitate faptul că aceleași partide, PSD și PNL, au dat undă verde...