Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soţie, Angelina Jolie

Publicat: 20 feb. 2022, 21:30, de Puterea.ro, în LIFESTYLE , ? cititori
Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soţie, Angelina Jolie

Brad Pitt o dă în judecată pe fosta lui soţie, Angelina Jolie, după ce actriţa a vândut fără acordul lui o podgorie din Franţa pe care au cumpărat-o împreună, potrivit  bbc.com. Cei doi au cumpărat părţile majoritare din Chateau Miraval în 2008, iar şase ani mai târziu, au făcut nunta pe această proprietate.

Pitt spune că el şi fosta soţie au convenit să nu-şi vândă părţile deţinute fără acordul celuilalt. Jolie şi-a vândut însă partea ei unei companii producătoare de băuturi alcoolice deţinută de un oligarh rus, potrivit documentelor juridice. Jolie nu a comentat încă „incidentul”.

Avocaţii actorului spun că Chateau Miraval, care include o locuinţă şi o podgorie şi este situat în sudul Franţei, a devenit pasiunea lui Pitt şi, sub administrarea lui, s-a dezvoltat într-o „poveste de succes internaţională de mai multe milioane de dolari”. Documentele judiciare, depuse joi la Los Angeles, susţin că Pitt a contribuit la asigurarea profitabilităţii podgoriei, care este „una dintre cele mai apreciate producătoare de vin rose”.

Angelina Jolie și-a vândut partea unui om de afaceri rus

Actorul spune că Jolie și-a vândut partea fără ştiinţa lui, unui fabricant de băuturi alcoolice cu sediul în Luxemburg, controlat de un om de afaceri rus, Iuri Shefler. „Şi-a vândut părţile în cunoştinţă de cauză şi cu intenţia ca Shefler şi afiliaţii săi să încerce să controleze afacerea căreia Pitt i s-a dedicat şi de a submina investiţia lui Pitt în Miraval”, se mai spune în documentele judiciare. Potrivit avocaţilor actorului, demersul a fost făcut cu intenţia de a-i provoca un „rău gratuit” lui Pitt, care „a investit bani şi capital propriu în afacerea viticolă”.

Domeniul Miraval, situat în localitatea Correns din sud-estul Franţei, a fost cumpărată de cei doi pentru aproximativ 25 de milioane de euro, potrivit estimărilor din presă. Pitt şi Jolie au format un cuplu timp de 10 ani înainte să se căsătorească în 2014. Actriţa a cerut divorţul în 2016.