Brad Pitt s-a făcut sculptor!

Celebrul actor Brad Pitt și-a făcut debutul ca sculptor într-un muzeu de artă din Finlanda, ca parte a unei expoziţii de artă publice, scrie The Guardian.

Organizată în al treilea oraş ca mărime din Finlanda, Tampere, este prima expoziție în care actorul, „în mare parte autodidact”, şi-a prezentat sculpturile publicului, a anunţat Muzeul de Artă Sara Hildén. Sculpturile lui Pitt au fost dezvăluite sâmbătă de actorul în vârstă de 58 de ani, ca parte a unei expoziţii mai ample a artistului britanic Thomas Houseago, „We”, alături de mai multe obiecte din ceramică create de muzicianul australian Nick Cave.

Pentru Nick şi pentru mine, este o lume nouă şi prima noastră expoziție. Pur şi simplu este grozav”, a spus Pitt pentru postul finlandez Yle . Cele nouă lucrări create de Brad Pitt din expoziţie includ și un panou de ipsos turnat „care înfăţişează o luptă cu arme” şi o serie de sculpturi din silicon în formă de casă.

Și-a inventariat sinele…

„Pentru mine este vorba despre auto-reflecţie. Este vorba despre greșelile din relaţiile mele, unde sunt complice”, a spus Pitt la deschidere. „A luat naștere din ceea ce eu numesc un inventar radical al sinelui, devenind cu adevărat brutal de sincer cu mine și ținând cont de cei pe care poate i-am rănit, de momente în care am greșit”.

Actorul a început să sculpteze în ceramică după divorţul de Angelina Jolie în 2017, petrecând până la 15 ore pe zi în atelierul artistului Thomas Houseago din Los Angeles. El a declarat pentru GQ, în august, că nu considera încercările sale ca fiind artă, ci „un fel de sport individual, liniştit şi tactil ”. Vizita lui Pitt în ţara nordică a fost o surpriză, deoarece implicarea sa în expoziţie nu a fost anunţată anterior. Pe lângă faptul că găzduieşte sculpturile lui Pitt pentru prima dată, „We” este debutul expoziţional al lui Thomas Houseago în ţările nordice şi prima expoziţie de ceramică a lui Nick Cave.

Citește mai mult la: https://www.digi24.ro/magazin/timp-liber/arte/brad-pitt-si-a-facut-debutul-ca-sculptor-in-finlanda-este-vorba-despre-auto-reflectie-despre-greselile-din-relatiile-mele-2088535

Informaţiile publicate pe site-ul Digi24.ro pot fi preluate, în conformitate cu legislația aplicabilă, doar în limita a 120 de caractere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...

O polițistă de la Rutieră înjură ca la ușa cortului. Conducerea...

O polițistă din București s-a filmat cu cameră body cam din dotare în timp ce înjura ca la ușa cortului un șofer tras pe...