Brăila: Peste 160 ha de vegetaţie uscată, litieră şi stuf, arse într-o singură zi, în trei incendii

Peste 160 hectare de vegetaţie uscată, litieră şi stuf au ars miercuri, în judeţul Brăila, în trei incendii, potrivit informaţiilor furnizate joi de ISU.

Garda de intervenţie Însurăţei şi Punctul de Lucru Dudeşti au intervenit cu trei autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi litieră izbucnit în interiorul unei păduri cu salcâmi pe raza comunei Berteştii de Jos. Cauza probabilă de producere a incendiului a fost folosirea focului deschis în spaţii deschise. Au ars aproximativ 80 ha de vegetaţie uscată din pădure şi 20 ha mirişte. La locul intervenţiei au participat, în sprijin, SVSU Berteştii de Jos cu o ASAS şi SVSU Victoria cu o cisternă cu apă.

Un al doilea incendiu de vegetaţie uscată s-a produs pe raza localităţii Vărsătura, unde Detaşamentul 2 de pompieri Brăila a intervenit cu o autospecială de stingere cu apă şi spumă. Focul a izbucnit pe un teren viran. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost fumatul în locuri nepermise. Au ars aproximativ 500 mp de vegetaţie uscată.

În cursul serii de miercuri, Detaşamentul 1 de pompieri Brăila a intervenit cu două autospeciale de stingere cu apă şi spumă pentru limitarea şi lichidarea unui incendiu de vegetaţie uscată şi stuf, izbucnit pe un teren viran, pe raza localităţii Comăneasca. Cauza probabilă care a dus la producerea incendiului a fost un foc lăsat nesupravegheat. Au ars aproximativ 60 ha de vegetaţie uscată şi stuf. La locul intervenţiei s-a deplasat în sprijin SVSU Gemenele. Joi dimineaţă a ajuns la locul intervenţiei SVSU Tudor Vladimirescu pentru supravegherea zonei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Avem tricolorul pe etichetă, ce mai contează ce înghițim? Dublul standard,...

Ultima găselniță a politicienilor de la PSD este să-i oblige pe comercianții care vând produse provenite din materii prime românești să se asigure că...

Caracatița uriașă a intereselor baronului PSD Horia Teodorescu îngroapă Tulcea în gunoaie

Un document exploziv ajuns la mai multe instituții de forță ale statului scoate în evidență uriașa caracatiță a intereselor țesută de baronul PSD de...