Braşov: Cresc tarifele pentru taxi în municipiul reşedinţă de la 1 august

Publicat: 28 iul. 2022, 19:31, de Ziarul Puterea, în Orașul meu , ? cititori
Braşov: Cresc tarifele pentru taxi în municipiul reşedinţă de la 1 august

Tarifele pentru serviciile de taximetrie vor creşte la Braşov, de la 1 august, consilierii locali aprobând, joi, majorarea acestora într-o şedinţă de plen.

Astfel, tariful maximal pentru cursele pe timp de zi va creşte pentru a doua oară în două luni, de la 2,2 lei/km, la de 2,99 lei/km, tariful de noapte urmând să rămână la nivelul maxim de 3,3 lei/km, aprobat în aprilie.

Consiliul Local Braşov a aprobat joi şi alte modificări la Regulamentul privind organizarea şi executarea serviciului de transport în regim de taxi, prin care se stipulează că, până la finalul anului 2023, cel puţin o treime din parcul auto al companiilor de taximetrie va trebui să fie autovehicule cu normă de poluare Euro 6, iar până la finalul anului 2025, o treime din numărul maşinilor să fie hibride, iar restul Euro 6.

Deşi obligativitatea instalării de POS-uri şi GPS-uri pe taxiuri a fost discutată încă de la începutul anului, în urma discuţiilor dintre consilieri, s-a renunţat la aceasta.

În ce priveşte instalarea POS-urilor, primarul Braşovului, Allen Coliban, a promis că va avea noi discuţii cu taximetriştii din Braşov, urmând să revină în faţa Consiliului cu o variantă care să fie agreată inclusiv de aceştia. În privinţa GPS-ului, s-a renunţat la obligativitatea instalării acestuia, cu condiţia utilizării unei aplicaţii taxi.

Noile modificări vin în urma discuţiilor pe care edilul le-a avut, săptămâna trecută, cu reprezentanţii taximetriştilor din oraş, care s-au plâns că şi în acest domeniu au crescut costurile, atât cu combustibilul, cât şi cu resursa umană.