BRD este partener în schemele de granturi de 1 miliarde de euro pentru IMM, PFA și ONG

BRD Groupe Societe Generale a încheiat o convenție de colaborare cu Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri (MEEMA) pentru implementarea schemei de ajutor de stat prevăzută în Ordonanța de Urgență nr.130/2020 privind unele măsuri pentru acordarea de sprijin financiar din fonduri externe nerambursabile în contextul crizei COVID-19.

Astfel, va oferi mai multe linii de credit:

  1. Măsura 1 – Microgranturi sub forma de sumă forfetară în valoare de maximum 2.000 EUR/beneficiar (în echivalent lei)
  2. Măsura 2 – Granturi pentru capital de lucru acordate sub formă de sumă forfetară reprezentând 15% din cifra de afaceri înregistrată în anul 2019, fără a depăși 150.000 EUR/beneficiar (în echivalent lei)
  3. Măsura 3 – Granturi pentru investitii productive în baza evaluării proiectului de investiții care face obiectul cererii de finanțare, fără a depăși 200.000 EUR/beneficiar (în echivalent lei).

Beneficiarii eligibili trebuie să introducă, în aplicația dedicată administrată de MEEMA, o cerere de finanțare până la data de 30 octombrie 2020,  încheierea contractelor de finanțare între beneficiari și MEEMA urmând să se realizeze până la data de 31 decembrie 2020.

Banca se implică activ în implementarea celor trei măsuri de sprijin, astfel:

  • Deschide conturi curente distincte pentru beneficiarii celor trei măsuri de sprijin care au selectat BRD în aplicația de înrolare în program
  • Poate acorda, la solicitarea IMM-urilor, credite-punte în procent de maximum 100% din valoarea cheltuielilor eligibile aferente planului de investiții pentru beneficiarii Măsurii 3 – «Granturi pentru investiții în activități productive» în condițiile din oferta de parteneriat și convenția de colaborare, respectiv:

Dobândă: Robor 3M + 2 pp

Comisioane (percepute o singură dată, la acordare):

  • Acordare : 0,5% din valoarea creditului
  • Gestiune : 0,5% din valoarea creditului

 În această perioadă caracterizată de dificultățile generate de pandemia Covid-19, continuarea susținerii companiilor românești este o prioritate pentru BRD, iar implicarea băncii în implementarea schemelor de granturi recent aprobate de Guvernul României reprezintă o nouă etapă a acestui proces. Suplimentar deschiderii conturilor speciale pentru încasarea granturilor, banca va putea răspunde și nevoilor de finanțare generate de planurile de investiții în activități productive, cu o ofertă dedicată”, a spus Francois Bloch, CEO-ul BRD.

Guvernul României a adoptat la finalul lunii iulie Ordonanța de urgență pentru deschiderea a 3 scheme de finanțare pentru IMM-urile care au fost puternic afectate de criza coronavirusului COVID-19, proiect cuprins în Planul național de investiții și relansare economică, inițiat de Ministerul Fondurilor Europene și administrat de Ministerul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole