Brigitte Macron a pierdut procesul cu femeile care o acuzau că s-a născut bărbat

Publicat: 18 mart. 2023, 12:46, de Aura Bănescu, în LIFESTYLE , ? cititori
Brigitte Macron a pierdut procesul cu femeile care o acuzau că s-a născut bărbat

Brigitte Macron a pierdut procesul intentat celor două femei care o acuzau pe Prima Doamnă a Franței că s-a născut, de fapt, bărbat și a suferit o operație de schimbare de sex. Mai mult, s-a renunțat la caz fără audieri.

Brigitte Macron a fost ţinta unor bârfe care susţineau că prima doamnă a Franţei s-a născut bărbat şi că numele ei adevărat este Jean-Michel Trogneux.

Această teorie a fost publicată în ziarul de extremă dreaptă Faits et Documents, în luna septembrie a anului 2021, ca urmare a unei investigaţii care a durat trei ani. Un material video urcat atunci pe Youtube detalia concluziile. Mișcarea ciudată împotriva lui Brigitte Macron a dus și la crearea unui hashtag foarte popular pe social media, şi anume #JeanMichelTrogneux, potrivit okmagazine.ro.

Natacha Rey, jurnalista care susţinea că a condus investigaţia, a acordat un interviu cu durata de aproape patru ore mediumului Amandine Roy, discuţia fiind publicată pe data de 10 decembrie 2021 pe YouTube, iar clipul respectiv fiind vizionat de 470.000 de utilizatori înainte de a fi şters.

S-a spus despre Brigitte Macron că ar fi transexuală

În februarie 2022, Prima Doamnă a Franței s-a ținut de cuvânt și a intentat un proces celor două femei care au spus despre ea că ar fi fost transsexuală, alături de fratele ei și de cei trei copii ai săi.

Tribunalul a declarat drept nulă şi neavenită reclamaţia depusă de Brigitte Macron pentru încălcarea dreptului la viaţă privată şi a dreptului la imagine, considerând că faptele denunţate de aceasta ar fi trebuit să fie calificate drept defăimare publică.

Reclamanţii au cerut instanţei să le condamne pe aceste două femei la plata unor despăgubiri pentru că au difuzat pe canalul YouTube al „mediumului”, la 10 decembrie 2021, „o teză absolut neverosimilă”, potrivit căreia Brigitte Macron, născută Trogneux, nu ar fi existat niciodată, s-ar fi numit de fapt Jean-Michel Trogneux, iar fratele ei i-ar fi preluat această identitate după ce şi-a schimbat sexul.

Această informaţie falsă, care iniţial a circulat discret, a cunoscut ulterior o mai mare amploare şi a condus, de asemenea, la acuzaţii mai grave de pedofilie la adresa primei-doamne.

Reclamanţii au considerat că le-a fost încălcat dreptul la viaţă privată.

Niciun reprezentant al familiei Macron nu a comentat până acum decizia judecătorească. Curtea le-a favorizat pe cele două femei care au lansat ipoteza, se arată în presa locală citată de OK Magazine. Mai mult, unele proceduri nici n-au fost urmate, spre surprinderea multora.

foto: Facebook