CE vrea să taie României despăgubirile pentru pesta porcină africană, spune Dimitrie Muscă

România este pe cale să piardă despăgubirile pentru pestă porcină africană (PPA) de la UE, susține Dimitrie Muscă, un cunoscut fermier din Arad, fondatorul CAI Curtici, motivul invocat de oficialii de la Bruxelles fiind faptul că măsurile luate de autorități n-au prea avut efect. Mai mult, a fost confirmat chiar în aceste zile un focar de pestă porcină într-o fermă a gigantului Smithfied in Timiș, unde urmează să fie sacrificați circa 39.000 de porci.

„Bruxeless-ul trimite adrese pe care le-am văzut chiar eu și spune: 93% din cazurile de pestă porcină din UE sunt în România, nu prea mai suntem de acord să-ți dăm despăgubiri, pentru că 76% din despăgubirle care s-au dat pentru PPA vin din UE”, spune Dimitrie Muscă.

Anul trecut, a fost depistat un focar de PPA într-una din fermele grupului, este vorba de complexul de la Macea, unde au fost sacrificați în jur de 21.000 de porci. Acum, fermierul susține că ANSVSA atrage atenția crescătorilor că dacă mai este despistat un alt focartot  la ei, le taie despăgubirile.

”ANSVSA pregătește terenul, ne avetizează că dacă va intra pesta porcină iar, n-o să mai avem despăgubiri, atunci eu și încă câțiva colegi care mai facem carne de porc, de ce să ne mai chinuim? ”, se întreabă Muscă.

România importă, în prezent, undeva la 90% din necesarul de carne de porc, în condițiile reducerii dramatice a afectivelor de animale.

Citește și Jonglerie cu terenuri în Ialomița. Un fermier cu 3.000 ha, supectat de fraudarea subvențiilor

 

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

INSTANT_VOUCHER_SOCIAL_TICHET_32_INQUAM_Octav_Ganea

Unde vă adresați dacă nu ați primit cardul pentru tichetele sociale...

Deși îndeplinesc condițiile de eligibilitate pentru a obține tichetele sociale de 250 lei, sunt în continuare mulți români care susțin că nu au intrat...

EXCLUSIV: Baza de date a OMS dezvăluie dezastrul. Aproape 5.000.000 de...

Deşi autorităţile de la Bucureşti, şi nu numai, tac în privinţa existenţei unei multitudini de reacţii adverse generate de vaccinurile COVID -19, datele statistice...