Bruxelles: O școală destinată special copiilor ucraineni din familiile refugiate

Pentru a-și continua procesul de învățare întrerupt de invazia rușilor, la Bruxelles funcționează o școală specială pentru copiii ucraineni din familiile refugiate, transmite Euronews.  

În prezent, mii de copii din Ucraina sunt departe de țara lor și nu întotdeauna au condiții pentru a studia în limba maternă.

Vesna este o școală multilingvă, gratuită, recent deschisă, înființată de Maria Smirnova, o femeie care locuiește în capitala Belgiei cu rădăcini rusești și ucrainene. Ea își propune să ajute copiii refugiați să se integreze mai bine în societatea belgiană.

Helena Shvab este mama lui Dima, în vârstă de 14 ani, și a lui Maxim, în vârstă de 6 ani. Ea  spune că a-și duce copiii  la școala Vesna din Bruxelles i-a dat un nou sentiment de speranță.

„Cred că această posibilitate este grozavă pentru că ei chiar nu își pot găsi prieteni de aceeași vârstă”, a explicat Shvab. „Dima nu a vrut să plece de acasă și Max nu vrea să se joace cu copiii care vorbesc doar franceza. Se simte speriat. El a spus: Nu înțeleg nimic”, povestește Helana Shvab.

Copiii de la școala Vesna vor învăța în ucraineană, limba maternă, dar li se va oferi și șansa de a interacționa în alte limbi locale.

De asemenea, alte două școli similare au fost înființate la Paris

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Ultimele articole