Bucureștenii din sectoarele 2 și 3 nu au apă caldă! Termoenergetica spune că va remedia problema

Directorul Companiei Municipale Termoenergetica, David Alexandru Burghiu, a anunţat joi că problema furnizării apei calde în multe zone din Capitală va fi remediată.

„În această dimineaţă am reuşit şi am finalizat o lucrare în zona Brâncoveanu, care va asigura caracteristicile tehnice, respectiv debitul şi presiunea pentru a ajunge cu apa în zona Titan (…) Mai există aproximativ 20 de puncte termice din totalul de 250 de pe raza sectorului 3 care funcţionează sub parametri, în câteva ore marea majoritate a lor (vor funcţiona – n.r.), mai rămân 3-4 în zona Titan care nu vor funcţiona. Mâine finalizăm o lucrare la magistrala III Progresul de înlocuire, o punem în funcţiune şi vom ajunge mai direct şi către aceste zone, deci mâine ar trebui să nu mai avem probleme nici acolo”, a spus Alexandru Burghiu, joi, pentru AGERPRES.

El a informat că s-a remediat şi o avarie în zona Pantelimon.

„În sectorul 2, în momentul de faţă, e încărcarea unei zone care a avut o avarie mare, a durat patru zile în zona Pantelimon, s-a remediat şi este în încărcare acum reţeaua, deci, tot aşa, până diseară vom avea şi acolo (apă caldă – n.r.) şi mai rămân câteva puncte termice care, de la zi la zi, în următoarele două-trei zile se vor îmbunătăţi, astfel încât în câteva zile să nu mai avem probleme”, a explicat Alexandru Burghiu.

Marea problemă a Bucureştiului, potrivit acestuia, o reprezintă lipsa celor două CET-uri ale sectoarelor 2 şi 1, respectiv CET Pipera, care a dispărut în 2006, şi CET Titan, care a fost închis de Ministerul Energiei în 2012.

„Sunt fix zonele unde avem în momentul de faţă probleme”, a subliniat Alexandru Burghiu.


LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

India va depăși China la numărul de locuitori, în acest an

India ar putea fi țara cea mai populată din lume până la mijlocul acestui an, depășind China cu aproape trei milioane de locuitori, potrivit...
Wizz Air introduce trei curse noi din Cluj Napoca

Care este numărul de telefon al Wizz Air pentru România fără...

Călătorii care au întrebări sau nelămuri legate de rezervările de bilete de avion de la Wiz Air întâmpină, de regulă, dificultăți în a contacta...