Bucureștenii îi sar în cap lui Nicușor Dan care a cazat din banii Primăriei refugiați ucraineni bărbați tineri și înalți ca bradul

Primăria Capitalei a pregătit spații cu donații și camere pentru cazarea refugiaților. S-a lăudat cu poze și pe Facebook. Doar că, în loc de mame singure cu prunci în brațe, într-o fotografie apar trei tineri ucraineni îmbrăcați în haine de firmă și care par destul de vânjoși cât să fi rămas la arme, în țara lor. Cine sunt, defapt, cei trei refugiați.

“Am pus la dispoziţie spaţii de cazare, hrană, transport şi asistenţă medicală (inclusiv teste PCR pentru detectarea SARS-COV-2), prin Direcţia Generală de Asistenţă Socială, ASSMB şi cu ajutorul ONG-urilor, companiilor şi voluntarilor care ne-au acordat sprijinul”, a scris Primarul General al Capitalei, Nicușor Dan, pe pagina de Facebook a Primăriei București.

În postarea Primăriei apare, însă, o poză cu trei bărbați tineri, cazați în centrele Primăriei, cu toate că absolut toți bărbații din Ucraina cu vârsta între 18 și 60 de ani nu au voie să părăsească Ucraina pe perioada situației de urgență iscată de războiul declanșat de Rusia.

Bucureștenii s-au arătat extrem de nemulțumiți și au luat cu asalt pagina de Facebook a Primăriei București, cu comentarii nu tocmai pe placul edilului general. Iată doar câteva comentarii transmise primarului Nicușor Dan, referitor la tinerii bărbați cazați pe banii Primăriei:

 • Unde sunt refugiații? V-ati pregatit cu pampersi, apa.. Etc..
 • Astia sunt refugiati?? Par barbati in toata regula! De ce nu isi apara tara?? Sa vina femei, copii, batrani in primul rand
 • Ăștia sunt deja obosiți de luptă sau cum de au primit învoire?
 • Bine că le da din banii cetățeniilor și ai noștri sunt vai de soarta !!Dar oare lor le au dat DRUMUL LA APĂ CALDĂ ȘI CĂLDURĂ ???!
 • NU SUNT IMPOTRIVA AJUTORULUI UMANITAR DAR CRED CA TARA NOASTRA INTAI AR TREBUI SA -SI AJUTE CETATENII SI APOI PE ALTII …..FARA SUPARARE !
 • IPOCRÍT, -Ă, ipocriți, -te, adj., s. m. și f. 1. Adj., s. m. și f. (Persoană) care se arată altfel de cum este; (om) prefăcut, fățarnic. Las si eu asta aici… va mai uitati la ea, din cand in cand !
 • Sînt îmbrăcați bine, băieții. Prea bine pentru a-și risca viețile rămînînd în Ucraina să lupte. Primăria – i-ați ales “pe sprînceană”, cum s-ar zice! I-ați dus și-n Centrul Vechi, sau pe Dorobanți, la o fiță?
 • Bani pentru refugiați ai găsit, dar pentru persoanele cu dizabilități,nu…
 • Ai un tupeu maxim,obraznic și infect precum ți-e caracterul
 • Ăștia ce caută aici? Nu stau lângă președintele lor sa-l apere de ruși?

Cei trei bărbați refugiați sunt fotbaliști la echipa Desna Cernihiv din Liga 1 din Ucraina

Cei trei bărbați tineri și atleți din fotografia mult comentată de către bucureșteni sunt, defapt, fotbaliști în Liga I ucraineană. Ei joacă la echipa Desna Cernihiv și au fugit, împreună cu tot lotul, din calea războiului.

“Printre cei care au primit ajutorul PMB se află mai multe familii cu copii, dar şi echipa de fotbal Desna Cernihiv, din Prima Ligă a Ucrainei, precum şi pictoriţa Katerina Rubakova, care e implicată intr-un proiect internaţional derulat de Centrul Cultural Palatele Brâncoveneşti”, a specificat Primarul Nicușor Dan pe pagina de Facebook a Primăriei București.

 1. Mămicile din Ucraina cu ai lor copii sa stea in cort în acele condiții vitrege ? Nemernicia voastră este chiar fără măsură, fără inteligenţă
  Blestemați mai sunteți românilor, Dacă mâine v-ar bombarda Rusia zău nu ne-ar părea rău de voi Bucureștenilor, oricum sunteți blestemați pînă la Dumnezeu și înapoi de către al vostru popor .
  Idioți mai sunteți voi ăștia cu capetele voastre luminate.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...