Bucureștenii și nu numai își fac selfie cu ea: Gaia, celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram, e în Parcul Ioanid (VIDEO)

În premieră zilele acestea la București se desfășoară Festivalul Lights On. Mai multe instalații de lumini au fost montate în oraș, în parcurile din sectorul 2 al Capitalei. Fiecare instalație spune o poveste, transmite un mesaj legat de natură, copilărie sau univers. Toate pot fi admirate până pe 19 decembrie.

Gaia, celebra lucrare a artistului britanic Luke Jerram a fost instalată pentru câteva zile la București, în cadrul Festivalului Lights On și a furat deja privirile a mii de oameni. Oricine o poate admira în parcul Ioanid din sectorul 2 al Capitalei. Instalația are un diametru de 7 metri. Imaginea este exact aceea care li se dezvăluie astronauților în momentul în care ajung în spațiu și privesc înspre Pământ. Mesajul pe care artistul îl transmite cu această lucrare este că avem o singură planetă și trebuie să avem mare grijă de ea.

Și câmpul cu licurici de la Obor

În parcul bucureștean Obor oamenii sunt invitați sa admire câmpul cu licurici. O sută de lumini conectate între ele se mișcă în ritm alert deasupra solului. Mai mulți artiști olandezi semnează lucrarea. Fiecare dintre cele nouă instalații montate în cadrul festivalului spune o poveste. Instalațiile pot fi admirate în parcurile din sectorul 2, până pe 19 decembrie. Lights On vorbește și despre puterea artei contemporane. Puterea de a stârni emoții în rândul privitorilor și de a schimba fața orașelor.

Festivalul Lights On a fost lansat în 2018, la Cluj-Napoca, de Asociația Daisler. Şi este prima dată când ajunge în Bucureşti.

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.

Mai multe articole...

Cele mai citite articole

Petrecere PORNO de 8 Martie în cel mai luxos club din...

Mai multe doamne și domnișoare din lumea politică și din lumea de business a Bucureștiului au petrecut într-un club luxos alături de un bărbat...

Un autocar cu 44 de pasageri a luat foc pe A1,...

Un autocar în care se aflau 44 de pasageri a luat foc marți dimineață, pe autostrada A1, între Sebeș și Sibiu. Călătorii au reușit...